ağız kokusu

independence
bir insan icin katlanilmasi en zor durum.hele ki agiz kokusuna sahip insanla az da olsa bir samimiyet varsa aranizda allah taksiratinizi affetsin.burnunuzun dibine kadar sokularak muhabbete ba$lar ki kafanizi klozete sokmu$ kadar olursunuz.
ilean
sarimsaktir sogandir allah ne verdiyse yiyip dibinize kadar giren insanin saygisizligina karsin yine de ayip olmasin diye bir turlu kardesim agzin kokuyo ya bi defol git diyemedigim olay.
ncan
o kadar entry girilmis, insan bir tavsiye yazar denilmesin diye;
hemen kucuk bir kase hazirlansin.

once dis macununu(mercimek tanesi miktarinda)kaseye koyun, ardindan birkac tane nane yapragi(tercihen 2 yaprak), cok az miktarda cilek receli (bana kalirsa 1 tatli kasigi, ama kimisi fazla koymayi tercih ediyor, mutabakata varilabilmis degil), bir miktar naftalin(aslinda karisimin kalbi bu), oncelikle bunlari, nane parcalari tamamen ufalip secilmez hale gelinceye kadar karistirin, bu esnada(iki isi bir arada yapabilenlerdenseniz) bir tavaya zeytin yagi ile (zeytin yagi onemli) bir yemek kasigi domates salcasini ayni anda atarak bir sure pisirin. domates salcasi artik siyahlasinca, kasenizde bulunan karisimi icine boca edin.
goreceksiniz ki istah acici goruntu fakat bombok bir koku ortaya cikacak. faydali seyler lezzetsizdir derler ya alismissinizdir, karisim uygun kivama geldiginde bu nasihati hatirlayarak afiyetle ekmeksiz bir sekilde hemen tuketin. skseler kokmaz artik agziniz.

afiyet olsun. artik herkesin suratina hohlayip, kulaktan kulaga oynerken gozlerinin icine bakabilirsiniz...

(bkz: agiz bokusu)
esrakesh
ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşiklerin yol açtığı bu kötü koku kahve çekirdeği çiğneyerek giderilebilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol