the school for gods

queen
anlayarak okundugu takdirde kisinin hayata bakisini degistirecek ender kitaplardan biri. yazari stefano e. d’anna’dir.
arka kapaginda su sozler yer almaktadir:
“hep ayni olaylarla karsilasiyorsun, cunku sende hicbir sey degismiyor! her sey benzerini kendine ceker. cennet parcacigi cennete dogru, cehennem parcacigi cehenneme dogru yol alir”

lupelius’a gore yeryuzu, insanlarin siralar halindeki idam mahkumlari gibi yasadiklari kozmik bir hapishane, dunya boyutunda bir zindandir. bu vizyonun son ve kesin bir yenilgi olusturdugu yargisina varmak yerine, goz kamastiran cilginligiyla cesurca bir plan tasarlar. insan icin, onu olanaklinin sinirlarinin otesine gecirecek bir seruven dusler; kacinilmaz gorunen olumcul yazgisindan kacis ve dunya yasalarindan kurtulus.

ister bilincli, ister bilincsiz verilmis olsun, kisinin basina kendi rizasi olmadan hicbir dis olay gelemez. oncelikle psikolojisinden gecmeden, hicbir seyle karsilasamaz.

dusunce bu yuzden cok gucludur. dusunus yazgidir.
varolus bizim bulusumuzdur ve bu yuzden sadece bize baglidir.
bu dunyadaki yasanti, bir tanrilar okuludur.
cirkinbeti
"spartalılar yedi yaşına geldiklerinde bağımlı olmayı keserlerdi;bir cesaret okuluna yerleştirilip orada kahramanla , göz kamaştıran yenilmez savaşçılar olarak yetiştirilirlerdi . oysa bugün o yaştaki çocuklar kederli yetişkinler ordusunun saflarına katılıyorlar.
çocuklardaki değişim gözle görülebilir . oyun oynamanın keyfi , dipdiri heyecanlar, heveslenme , uyum sağlayabilme ve cesaret etme , günden güne kıskançlık , haset , kin ve endişe gibi bildik insani duygularla ; şikayet etme , çene çalıp durma , gizlenme , yalan söyleme gibi manasız alışkanlıkların edinilmesiyle ; bunların yanında , kendi çürümelerinin maskeleri olan öykündükleri şu surat yapmalarla yer değiştirirler.
bir çocuğun özgürlüğünü hapsetmek , onların düşlerinin kanatlarını kırpmak , şu haliyle insanlığın görmediği ve bedelini , başına gelen binlerce sosyal dertle felaketin üzerine kurulu bir ekonomiyle ödediği bir hatadır ".

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol