ihsan dogramacı

reddy
bilkent üniversitesi’nin herşeyi,jedi’ı.kampüs bahçesinde bi de heykeli var yanlış hatırlamıyosam,ayrıca solcu öğrenciler de yök’le olan "beraber yürüdük biz bu yollarda" kıvamındaki ilişkisinden dolayı da hiç sevmezler bu zat-ı muhteremi.
xerxes
memleketteki üniversitelerin rezil bir hale gelmesinde başrol oynayan şahıstır kendisi. yök denen kurumu üniversitelerin başına musallat eden, üniversitelerin adeta lise haline gelmesine sebep olan ve yök’ün ilk başkanıdır kendileri.

aslen kerkük’lüdür. çok zengindir. kendisinin mason olduğu söylentileri vardır. tepe holding’in sahibidir.

ama okuduğum ve bu dönem sonunda mezun olacağım bilkent üniversitesini kurmuştur. o bakımdan allah razı olsun derim kendisine...

bilkent üniversitesi’ni ticarethane mantığıyla yönettiğini düşünüyorum kendisinin. halbuki eğitim kurumları eğitim için vardır, kâr amacı güdemezler. kendisinin bu konuda hassasiyetle yaklaştığına inanmıyorum.

bilkent üniversitesi’nin hemen yanı başında bulunan tepe holding ve meteksan fabrikalarının da sahibidir kendisi. bir üniversitenin yanında dumanı tüten fabrika olması görüntü çirkinliğine neden olur. işte i. doğramacı bu hususa dikkat etmeyerek aslında kim olduğunu göstermiştir kanımca.

kendisi halen 91 yaşındadır ve 100 yaşına kadar yaşayacağını tahmin ediyorum...
greyfurt
9 kasım 2009 tarihinden bu yana hacettepe üniversitesi hastanelerinde tedavi görmekte iken çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat etmiştir.
kendisine allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı dileriz.

kaynak: haberturk.com

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol