deniz müzesi

independence
buyuk turk amirali (16. yy.) barbaros hayrettin pasanin turbesi ve heykelinin bulundugu besiktas semtindedir. muzenin zengin koleksiyonlari 2 binada ve bahcede sergilenmektedir. buyuk binada eski kayiklar sergilenirken, 3 katli ana binada eski gemilerin aletleri ve esyalari, maketler, modeller ve ataturk’un ozel yatindan bolmeler kucuk odalarda ve salonlarda sergilenmektedir. cesitli deniz olaylarini resimleyen tablolar duvarlari suslerler. ust katta sancaklar ve eski toplar, degisik caglara ait silahlar yer alir. bahriye kiyafetleri mankenler uzerinde gorulur. bodrum kati turk deniz kuvvetlerine hizmet etmis gemilerin parca ve kisimlarina ayrilmistir. burada torpidolarda bulunur. eski kayiklar galerisine kiyidan ulasilir. cok iyi korunmus 18 yy. – 20 yy. saray veya onemli kisilerin guzel kayiklari, yelkenliler, kurekli tekneler, maketler, gemi parcalari ve diger hatiralar genis salonda sergilenmektedir.
orqn
ismi deniz tarihi müzesi şeklinde değiştirilse verdiği hizmete daha uygun olur.büyük beklentiyle gidildiğinda büyük hayal kırıklığı yaratır.burada en görülmeye değer kısım atatürk’ün bir zamanlar kaldığı kamaradır.çok iyi bir şekilde muhafaza edilmiş ve çok şık.
telsiz arkadasi
müzeler bakımından avrupa şehirleriyle kıyaslandığında oldukça fakir olduğu görülen istanbulumun naçizane müzelerinden biridir. beşiktaşta bulunan müze, 2 yıldır elden geçirilmekte.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol