rebeka

maliyeci
tahminen 9-10 senelik bir akin sarkisi.karabolden elime gecti,pek bi begendim,tam alem sarkisi.sozleri soyle:

gidelim gel hadi senle bu gece
rebekanin yerine
goturelim raki fazlasiyla
gel canim yakisir sana

kafani bozma oyle her aska
goturelim yakisir sana
canini sikma kafana takma
vur kadehe yakisir sana - vur dibine yakisir sana

gel misafir ol haydi bu gece
oturalim seninle
gel de yine vuralim kadehleri
icelim delicesine
hic sizlanmam gidene ben canim
bosvermisim herseye
guzelim sen sevisirsin benimle
rebekanin yerine
alorarola
ishak peygamber’in karısının ismi.

hz ibrahim kocamış, iyice yaşlanmıştır. evindeki en yaşlı uşağına elini uyluğunun altına koyarak yerin göğün tanrısı rabbin adıyla yemin etmesini isteyerek aralarında yaşadığım kenanlılardan oğluma kız almayacaksın oğlum ishak’a kız almak için benim akrabalarımın yanına gideceksin der.

uşak; ya kız benimle bu ülkeye gelmek istemezse o zaman oğlunu geldiğin ülkeye götüreyim mi diye sorar.
ibrahim; sakın oğlumu oraya götürme! der. beni baba ocağından, doğduğum ülkeden getiren, bu toprakları senin soyuna vereceğim diyerek ant içen göklerin tanrısı rab senin önünden meleğini gönderecek. böylece oradan oğluma bir kız alabileceksin. yalnız, oğlumu oraya götürme. bunun üzerine uşak elini efendisi ibrahimin uyluğunun altına koyarak bu konuda ant içer.

ve akabinde olay şöyle gelişir;

ve sonra uşak, ibrahim peygamberin akrabalarının bulunduğu kente gider ve ibrahim’in tanrısına yalvarır; bugün beni başarılı kıl diye şöyle bir dua eder bir pınarın başında bekler ve kentin kızları su almaya gelir ve kızlardan birine seslenir: lütfen testini indir biraz su içeyim der. o da sen iç ben de develerine içireyim derse bileceğim ki o kız kulun ishak için seçtiğin kızdır. böylece efendim ibrahim’e iyilik ettiğini anlayacağım.

o duasını bitirmeden, ibrahimin kardeşi nahor’la karısı milka’nın oğlu betuel’in kızı rebeka, omzunda su testisiyle dışarı çıkar. çok güzel bir genç kızdı. ona erkek eli değmemişti. pınara gitti. testisini doldurup geri döndü. uşak onu karşılamaya koştu.

uşak; lütfen testinden biraz su ver içeyim dedi.
rebeka: iç efendim, diyerek hemen testisini indirdi, içmesi için ona uzattı. ona su verdikten sonra develerin için de su çekeyim dedi. kanıncaya kadar içsinler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol