kardeşini sec

isimsiz kahraman
sevginin kampanyalarla payla$tirilmaya ba$lamasindan bu yana kokusu ba$ka oldu bu memleketin. unuttuk birbirimizi, korle$ti gozlerimiz, kulaklarimiz zaten hep sagirdi... bir yerlerde birileri iyi niyetiyle bir $eyler yapmak istiyor, bilgi sozluk olarak bu sese kulak verelim istedim sadece, malum onumuz ki$ okullar da aciliyor ve bizden beklenen oyle buyuk $eyler de degilken, hani sevgimizle mucizeler yaratabilecekken neden sakinalim birbirimizden kalplerimizi. oyle olmasin gelin bir karde$imiz olsun gozleri aydinlik, kanatlari degen goklere ve beraber acalim ellerimizi umutlara hayallere...
ayrintili bilgi icin bir kez bakmaniz kafi:
http://www.kardesinisec.com/
darth sidious
hayatimizda bir kez cikar gozetmeden birseyler yapmak icin, yardim edebilmenin ne kadar degerli bir sey oldugunu anlamak icin bilgi sozluk olarak elimizden geleni yapmak icin bir sansimiz var. degerlendirelim.
independence
dun gece bildirildi bu kampanya bana.aslinda moderatorumuz tarafindan duyurusu da yapilmi$ fakat ya onemsememi$im ya da dikkat etmemi$im.dun gece bir barin bahcesinde soylediler bana bu kampanyanin varligini ve detaylari ile alakali minik bir bilgi verdiler.once nasil olupta dikkat etmedigime kahrettim ve hemen ardindan da "cok gec degil halen katilabilirsin" dediler.sevindim.

bahsi gecen kampanyanin detaylarinihttp://www.kardesinisec.com isimli internet sitesinden az once okudum.ozellikle $u paragraf dikkatimi cekti.

----------------------------*--------------------

a s l a p a r a y o l l a m a y i n



--------------------------------------------------------------------------------


kardesinize kirtasiye yollayin...

okullar aciliyor. kardesinizin defter kalem gibi malzemelere cok ihtiyaci var...vakit kaybetmeden ona destek olun .asagidaki liste kardeslerimizin bir yillik ihtiyacidir, butcenizi sarsmadan azar azar yollayabilirsiniz. ucuz olmasi nedeniyle ptt ile gonderebilirsiniz...

yazi defteri 10 adet (100 sayfalik ) / kareli metod defteri 8 adet (100 sayfalik) / yillik calisma defteri 4 adet (100 sayfalik) / resim defteri 4 adet (100 sayfalik ) / matematik defteri 10 adet (100 sayfalik ) / kursun kalem 48 adet / silgi 10 adet / kuru boya kalemi / pastel boyalar

---------------------*--------------------------

daha sonra bu haberi ogrendigim barda odedigim hesabi du$undum.minicik bir ogrencinin sene boyunca ihtiyaci olan kirtasiye malzemelerinin muhtemelen 10 kati hesap odemi$tim.bir kere daha pi$man oldum icki ictigime.hemen bir kac ogrenciyi karde$im olarak sectim ve gerekli yazi$malari ba$lattim.an itibari ile de bu kampanyaya yeniden dikkat cekmek istiyorum.hickimseyi bir $eye zorlayamayiz.sadecehttp://www.kardesinisec.com adresine girin ve okuyun lutfen.


not:bu kampanya bilgi sozluk bunyesinde oldukca fazla bir $ekilde yonetim kadrosu tarafindan belirli araliklarla gundeme getirilecektir.
independence
az once esenlerde bulunan gazilerilogretim okuluna telefon acarak o okulda okuyan 20 tane ihtiyac sahibi ogrencinin nelere ihtiyaclari oldugunu ve detayli kimlik bilgileri ile adreslerini mail yoluyla iletilmesini istedim.dileyen arkada$larimiza bu 20 ogrencinin icerisinden istedigi kadar minik ogrencinin ihtiyaclarini kar$ilamak uzere bilgilerini yollayabilirim.bir ogrencinin senelik kirtasiye ihtiyaci kaba bir hesaplama ile 20 / 30 ytl arasi tutacaktir sanirim.istanbuldan bir okul secmemin sebebi ise kimi zaman ziyaretlerine gidebilme imkanimizin olmasidir.malum u$engec insanlariz.$ehir di$inda olursa ne gideriz ne de arar sorariz.biliriz biz birbirimizi.
independence
ki$ilerin birbirlerine binlerce salak sacma $eyleri forward ettikleri $u gunlerde bana halen bu konu ile alakali bir tane bile mailin forward edilmemesi ayrica du$undurucu bir konudur.msn in ucretli olacagi ile alakali soylenti olsun msn nicklerimizin ba$ina kil tuy yun simgeleri koymamiz gerekliligini uzun uzun empoze etmeye cali$an mailler olsun mailboxumuzun oldukca geni$ bir bolumunu kapliyor bu forwardlar sayesinde.bir kere de di$e dokunur bir $eyleri forward ediverelim.kimbilir belki bir hayra geceriz.
olu beden
eyalet cocuklari.yalanci isiklardi.cunku dunku cocuklardi.
cocuklugunu yasayamamis, okumaya calismis kucuk kardeslerimiz duruyor oralarda.yasitlarim belki de.biz kar yagsin okullar kapansin diye beklerken, onlar metrelerce kar altinda okullarina gitmeye calisiyorlar, tek defterleri, tek kitaplariyla.yettigince sevgimizi, arkadasligimizi,yettigince maddi destegimizi paylasalim onlarla. gelecegin muzisyenleri, gelecegin politikacilari, gelecegin "insan"lari olacaklar. gelecegin turkiyesinin sekillendirilmesinde az da olsa katkimiz olsun.
isimsiz kahraman
bugune kadar 35592 cocuga abi yahut abla kazandirmis, 4382 tanesine de kazandiracak olan kampanya. benim de hayatima duru, dupduru bir dokunus yapmistir bu kampanya, bir kagida karalanmis ecis bucus yazilar ve hic tanimadiginiz bir yuregin sizinkiyle butun olup size abla diye seslenmesi... borsalarda alinip satilamayacak bir sey bu, sevginin demlenmemis, tozlasmamis, en oz hali.
ithilquessir
pixie tarafindan haberdar oldugum bir kampanyadir, cocuklara sevginizi, varliginizi ve tecrubelerinizi vermeniz beklenir, ozellikle maddi yardim gondermemeniz gerektigi belirtilmistir.
melusine
cengiz tunay tarafindan baslatilmis bireysel bir yardim olmasindan oturu yapilan yardimlarin en dogru adrese gittiginden emin olmamizi saglayan,uzakta da olsa sectigimiz kardesimizin sevgisini hissetmemizi saglayan harika bir proje.en onemli husulardan biri de sectigimiz kardesimizi egitim ogretim hayati boyunca hic unutmamak ve ona maddi ve manevi destek olmaktir.kardesimden gelen her mektubu okurken ne kadar dogru ve guzel birsey yaptigimi tekrar tekrar anladigim muhtesem bir kardes-abla/agabey koprusu kurmamizi saglayan bir kampanya.
urban f
yapılan yardımın miktarından çok sürekliliğinin önem kazandığı bir yardım hareketidir.
önemli olan valizler dolusu kıyafet , çantalar dolusu kitap ,ağız dolusu çikolata göndermek değildir.o çocuğa-çocuklara köy dışında da iyi insanlar olabileceğini ,sahip çıkıldıklarını,en azından yalnız olmadıklarını ,bir mektupla telefonun öteki ucundaki bir sesle ,bir kitabın ilk sayfasındaki bir satır yazıyla içinizde hala varolduğunu unuttuğunuz insanlığınızla ,sizin köyünüzden,sülalenizden olmayan bir çocuğa hayat arkadaşlığınızı sunmaktır.
büyük şehirde ,uzaktan bakmayı becerebilenlerimize hala çok önemsiz gelen ayrıntıların aslında hayat enerjimizin ne kadar büyük bir kısmını emdiğini , ama gerçekten hayatta okumaktan başka şansı olmayanların nelerden yoksun olarak çabaladıklarını gösteren bir sitedir.
unutulmamalı,unutturulmamalıdır.
armour
eğitim öğretim hayatlarını sıkıntı ve yokluk içinde zor şartlar altında sürdürmeye çabalayan minik kardeşlerimize el uzatabilmemiz, birebir yardımlar yapabilmemiz için büyük bir fırsattır kardeşini sec.
bu yardımlar küçük kardeşlerimiz ve ailelerinden çok onlara el uzatan bizlerin, hayatta kendimiz için yaptığı/yapacağı bir iyiliktir aslında. bir kalem, bir defter... hiçbir şeydir ama o çucuğun gözlerindeki ışığın kalbinizi aydınlatması, telefonda ’bir ihtiyacın var mı’ dediğinizde,o titreyen sesin ’bir ihtiyacım yok sağol ablacığım/abiciğim’ demesiyle, onun mahcup mütevazı hallerinin size hayata dair büyük dersler vermesi, arkadaşlarına ve öğretmenlerine sizden sevgiyle bahsettiğini bilmeniz...bunlar herşeydir bir insan için.
herkeze varlığının haberdar edilmesi gereken bu sitede 2 yıl önce 32000 civarında çocuk kardeşini bulmuşken bu rakam şimdilerde 55200 civarındadır.
http://www.kardesinisec.com/sayfa.php?id=6
armour
28 kasım 2004’de kurulmuş olan bu siteden şu ana kadar 58722 çocuk kardeşini bulmuş ve 397 çocuk hala bekliyormuş. verdiğimiz saçmasapan linklerden çok daha önemli bir site bu. bir çocuğun, ona göre kocaman bize göre ufacık bir hayalinin gerçekleşmesi sözkonusu çünkü. hala haberdar değilseniz buyrun lütfen;

http://www.kardesinisec.com/index.php
urban f
lütfen anadolu da kasabalarda küçük köylerde öğretmen vea öğretmen tanıdığı olan bilgiçler iletsinler , bu site kesinlikle kapanmadı ancak gönüllü azlığından okullardaki ihtiyac sahibi çocuklar listelenemiyor , özellikle karadeniz ve iç anadolu bölgesinde öğretmenlerin bu listelerin yazılması ve toplanması aşamasında bireysel yardımlarına ihtiyac var , öğrencilerle ilgili hangi bilgilerin listeleneceği hakkında birebir site adminiyle görüşebilirsiniz , yüce gönüllü ve yardımsever bir insan...
tekrar yazma gereği duyuyorum , çoğumuz şehirdeyiz ancak "mutlak yokluk" içinde okumaya çalışan çok çocuk var ve ne yazıkki sadece güneydoğu anadolu da değil bu kardeşlerimiz...
*gönül sızlamazsa göz yaşarmazmış ...
armour
şu ana kadar kardeşini bulan çocuk sayısı 69023’e , beklemekte olan çocuk sayısı ise 2287’e ulaşmış.
aysemayse
ilk başlarda ya o kadar çocuk içinde bi tanesini seçiyorsun, seçilmeyenler ne kadar şanssız olacak, kötü hissedecek filan diye düşünürken, birden bir çocuk bir çocuktur diyip içine atıldığım ve şu ana kadar da hiç pişman olmadığım kampanya..uzaklarda bir çocuğa küçücük de yardım edebilmek ve mutlu olacağını bilmek anlatılamaz bir duygu. çocukla birebir iletişime geçip, yaptığınız yardımın doğru yere gittiğini bilmek de cabası. ben kardeşimi seçtim, sözlükte devamlılığını sağlayabilecek arkadaşlar varsa muhakkak bir kardeş edinip, yola devam etsinler. bu kadar çok gönüllünün bu kadar çok çocuğun arkasında olduğunu görmek beni çok sevindirdi.. haydi herkes kardeşini seçsin...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol