akmar

esek sipasi
kadikoydeki en cok bilinen pasaj.ozenti heavy metalci abilerin ablalarin kardeslerin ilk olarak takildiklari yerlerdendir.burda yetisip, burda piserler ya da oyle zannederler.aslina bakilirsa akmar onlarin ozentiliklerini one cikarir o kadar.genelde kitap arsivi acisindan bayaa saglam bi yerdir.
tokalon
satanizm davalarında sık sık baskınların yapılması sonucu, uzun saçlı canım abilerin yerini, kitap falan satarak ayakta durmaya çalışanlara bıraktıkları yerdir.
favori kitapçı için;
(bkz: parmakizi)
nys
içerisinde willa kafeyi bulunduran, çeşit çeşit insanın bulunduğu, sürekli polis baskınlarına ve faşistlerin baskınlarına maruz kalan yer. çocukluğumun yeri.
orqn
içerisinde bir sürü kitapçı bulundurmasına rağmen bu anlamda kesinlikle dolu bir yer değildir. büyüklüğü, kitapçı sayısı çok daha fazla beklenti oluşturuyor ama pasajın içi tamamen fos. aradığınız kitabın ismini söylediğinizde yüzünüze tuhaf tuhaf bakan, o kitabın ismini ilk defa duyduğu çok çok belli olan insanlar çalışıyor burada maalesef.

özet geçiyorum; kitaba ihtiyacınız varsa ve aradığınız kitap piyasa kitaplarından biri değilse boşu boşuna buraya uğramayın. şuraya uğrayın;

(bkz: aslıhan pasajı)
deus ex machina
eskiden hakikaten de satanizm baskınları yapıldığını anımsayıp güldüğüm pasajdır. reklam yapmak gibi olmasın nadir sahaf gerçekten iyidir. ama doğru, aslıhan okuma kitabı konusunda daha iyidir, akmar’da test kitaplarına ağırlık vermiş durumda çoğu kitapçı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol