yalvaç ural

paulina
yalvaç ural 1945 yılında konya’da doğdu. anne ve babasının memuriyeti nedeniyle ilk öğrenimini yedi ayrı okulda tamamladı.
televizyonlar için animasyon diziler yaptı. trt için 62 bölümlük evliya çelebi’nin gezileri “az gittik uz gittik”, 27 bölümlük “sihirli pabuçlar”, 26 bölümlük “tekir noktalama işaretlerini öğretiyor” trt’de yayınlanan animasyon dizileri.
yeni yayın dönemi içinse türk kültüründe etkili 10 ismin yer alacağı animasyon dizi hazırlıyor. senaryosunu yazdığı ve kendi sunduğu 32 bölümlük “sarı trampet” adlı bir dizi de geçtiğimiz dönemlerde kanal d’de yayınlanmıştı.
yalvaç ural yurtdışı ve yurtiçinde pek çok ödül aldı. 1980 milliyet sanat dergisi oyun yarışması ödülü, 1983 abdi ipekçi dostluk ve barış ödülü yarışması’nda “şiir başarı ödülü” ve kendisinin en çok önemsediği, polonya uluslararası gülümseme nişanı ve şövalyelik ödülü dışında daha pek çok ödül alan yazar, uluslararası platformlarda “çocuk edebiyatı ve şiirinin şampiyonu” olarak tanımlanıyor.
imphotep
bir ara "miço" adlı dergiyi çıkartmıştır bir gazete aracılığı ile.
aynı zamanda içinde çocuklar için espriler bulunan "üçgen kitap"ı da vardır,kitap gerçekten üçgen şeklindedir. sevimli mi sevimli bir mizah insanıdır.büyüklere akılcı esprilerle güldürmek yerine çocukları sevimli esprilerle güdürmeyi tercih etmiştir.helal olsundur.yaşlanınca pamuk dede olacağına inanmaktayım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol