fenerium ihbar hattı

darth sidious
http://www.fenerbahce.org adresinde asagidaki aciklama yapilan basliktir :


fenerbahce logolu her turlu esyayi ureten ve satan kuruluslar ile fenerbahcelilere onemli duyuru!

fenerbahce logolu her cesit spor malzemesi, her turlu giyim esyasi, her cesit hediyelik esyanin uretilmesi, uretimine izin verilmesi, alinip satilmasi munhasiran fenerbahce spor kulubu’nun bir kurulusu olan fenerbahce spor urunleri sanayi ve ticaret anonim sirketi’ne ait bir hak olup fenerium markasi adi altinda uretim ve satis yapilmaktadir.

kanunlarimizdaki son degisikliklerden sonra; her cesit giyim esyasi, spor malzemesi, forma, esofman, hediyelik esya ve akla gelebilecek her turlu ticari malin uzerinde izinsiz olarak fenerbahce yazisi veya logosu, 1907 logosu veya fenerbahce marka, logo ve renklerini cagristiracak her turlu ibarenin bulunmasi halinde veya urettikleri urunlerin etiket veya ambalajlarinda bu yazi ve logolari kullananlar, bu urunleri uretenler, toptan veya perakende satanlar, satmak amaciyla isyeri ve depolarinda bulunduranlar, sabit veya seyyar sekilde satanlar hakkinda adli takip yapilmakta ve cumhuriyet savciliklarinca turkiye’nin her yerinde kamu davasi acilmaktadir. 1995 tarih ve 4113 sayili kanun ile yine bu kanuna dayanilarak cikarilan 556 sayili khk’ye gore agir suc olan bu fiilleri isleyenler, iki yildan dort yila kadar hapis cezasina ve (2003 yili icin) 27 milyar liradan 46 milyar liraya kadar agir para cezasina mahkum edilirler. bu para cezalari her yil yeniden degerleme oranlarina gore arttirilir. ayrica; ayni surelerde ticaretten men ve ticarethanenin muhurlenmesi cezalari verilir. suca konu taklit urunler ve bu urunlerin uretiminde, dagitiminda pazarlanmasinda kullanilan her turlu arac, cihaz ve makineler, t.ceza k. madde: 36 ‘ ya gore musadere edilir.

gectigimiz 3 yil icerisinde fenerbahce logolarini izinsiz olarak uretimlerinde kullananlar, bunlari satanlar ve bulunduranlar hakkinda 374 adet sikayet ve islem yapilmis, 211 adet dava acilmistir. bu davalardan 180 adedi sonuclanmistir. ceza hukmu ile sonuclanan dava sayisi 105’dir. bu davalarda toplam 210 yil hapis cezasina ve 18 trilyon 320 milyar 400 milyon para cezasina hukmedilmistir. 31 adet dava ise protokolle sulh yolu ile sonuclanmis ve fiileri isleyenlerden fiilleri ile uyumlu olarak tazminat alinmistir.

bu isleri cezasini bilerek yapanlarin yaninda, pek cok kisinin de bu agir cezalardan habersiz olarak korsan urun isine girdikleri, yakalandiklari zaman bizlere yaptiklari basvurulardan anlasilmaktadir.

urettikleri, sattiklari, depoladiklari bu korsan urunlerle yakalananlara fenerbahcenin yapacagi hicbir sey yoktur. fenerbahce spor kulubu ve fenerbahce spor urunleri a.s. tarafindan olusturulmus "korsan urun takip ve hukuk servisi"nce, bu urunler hem uretim asamasinda hem de etiketlenme, paketlenme, sevk ve satis asamalarinda cok yakindan izlenmektedir.

yaptigimiz sistemli ve siki takibin yani sira butun fenerbahceli’lerin de fenerbahce’ye yardimci olmasini, korsan urun almamalarini, satildigi gorulen ve suphe edilen durumlarda asagida bilgileri verilen fenerium ihbar hatti’na haber vermelerini rica ediyoruz. ayni zamanda her kademedeki uretici ve saticilarin da fenerbahce yazi ve logolari ile 1907 ve fenerium isaretlerini tasiyan her cesit urun satin alirken korsan urun olup olmadigina dikkat etmelerinin kendi menfaatleri geregi oldugunu, aksi halde hapis ve agir para cezasi ile mallarina ve araclarina el konulmasi yaninda, fenerbahce’ye tazminat odemek zorunda kalacaklarini bir kez daha hatirlatiyoruz.

fenerium ihbar hatti:
telefon: 0216 330 80 90
faks: 0216 347 33 53
e-mail: [email protected] (maillerinizi konu basligi bolumune "fenerium ihbar hatti" yazarak gonderebilirsiniz.)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol