emrah ve annesine ilişkin başlıklar

lunette
80lerde cocuk olmak bir tarihe sahitlik etmektir. ister istemez birlikte buyumek zorunda oldugumuz arabesk cocuk sarkicilardan emrah, yine donem furyasinin getirisiyle sarkili, turkulu filmlerde oynamis ve muzik kariyerinde arabask muzigi tercih etmistir. bilindigi uzere arabesk muzik gerek nagmeleri gerekse sozleriyle, ozellikle dar gelirli ailelerce, acilarin bal eylendigi bir muzik turudur. film konularinin da acinin en acisi, kaderin en siddetli tokat vurani seklinde olmasi kacinilmazdir. bu sadece emrah icin degil donemin tum oyuncu ve sarkicilari icin kacinilmaz olanlardandir.
emrah yasi itibariyle cocuk oldugundan ask mesk filmlerinde boy gosterememis, filmlerinde ya annesi ya da kizkardesi kotu adamlarca kotu eylemlere maruz kalmistir. kardesimiz de ya namus koruyucusu ya da geride kalan kardeslere babalik zorundaliginda rollerine girmistir.
o donemdeki biz cocuk izleyiciler ve ailelerimiz teshisi coktan koymus, sonrasinda cevrilen her emrah’li film icin, siradaki kim gibi dalga gecer sorular sormaya baslamistik. sonrasinda ise, yani emrah buyuyup koca adam olduktan ve artik ask mesk konulu filmlerde boy gosterir olduktan sonra bile, eski filmlerindeki tema pesini birakmamistir.
baslarda ozellikle karikatur dergilerinde bol bol yapilirdi bu espriler, sonrasinda baydi elbet. kesfedilecek pek bir sey kalmamisti. sonrasinda eksisozluk bunyesinde bu ve bin turlu benzeri basliklar, eglenceler vb okuduk, yazdik.
elestirilen nokta artik baydigidir. her yeni sozluk olusumundaki yazarlarin eski sozluklerdeki komik basliklari kullanmalari bir yere kadar anlayisla karsilanabilir. zira bu tur pek cok basligin guncelligi korunmaktadir ve aklin yolu birdir. ancak yukarida anilan baslik turevlerinde oldugu gibi kusacak kadar maytap gecilmesi, baska bir duyguyu yasatmamaktadir.
ozgun olmanin yollari aranmasi gereken basliklarda, besinci sinif fantastik seks hikayelerini cagristiran erkek cocuk ve kotu adamlarca zikilen anasi temasi hangi yurdum insaninin istahini daha fazla kabartir bilememekteyim. isin espriden ciktigi asikardir. bu noktada zorlama bir yorum yoktur.
sadece biraz daha dikkat, biraz daha ozgunluk ve biraz daha saygi.
bakis acisi degistirildiginde ayni temadan daha binbir baslik ve entry cikabilecektir. yoksa orijinal espriler varken kim ister suyunun suyunu okumayi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol