beden eğitimi dersini sevmeyen öğrenci modeli

0 /
angelus
beden dersi haricindeki butun dersleri asmis ogrenci modelidir, deliler gibi fizik, kimya, matematik calistiklari icin duran topa nasil vurulur, tac nasil kullanilir, gol nedir bilmezler, derler ki bu sebebten dolayi top oynayan diger ogrencilere karsi icten ice kin beslerler, omurleri boyunca bunun ezikligini yasarlar.
ozge
büyük bir ihtimalle memur ya da işçi çocuğudur. beden dersi için çoğu arkadaşı adidas eşofmanlar, reebok ayakkabılar getirirken, o eski mekaplarıyla gitmek istemez derse. sevmiyorum ben o dersi, test çözüyom ben falan der atar bişeyler. evdekilere de öyle söyler. annesinin tek bileziğini bozdurmasını istemez o eşofmana, ayakkabıya. oturur testini çözer millet derste kudururken. bozulmaz mı bu duruma hiç? içlenmez mi? içlenir elbet ama, üniversiteyi kazanır kazanmaz unutur. tek faidesi de budur zaten beden dersine girmemenin.
louandreassalome
bir de buna ek olarak beden eğitimi dersine girmemek için heyet raporu alanlar bile vardır.bunun nedeni üsttekilere ek olarak beden eğitimi dersinin içeriği olabilir.çünkü lisede bile sınavlar takla atmak,turnike gibi abuk sabuk konulardan yapılabilmekte ve dersin içeriği hocanın öğrencileri serbest bırakıp odasına gitmesi,özellikle öss’ye hazırlanılan bir dönemde vaktin boşa harcanması şeklinde cereyan edebilmektedir.ders işlenmesi gerektiği gibi işlense,sporu sevdirecek nitelikte olsa tamamdır.ancak öyle olmadığı için sevmeyen öğrenci de sonuna kadar haklıdır.
napoleon ve josephine
sene 80’lerin ikinci yarisinda bir sene iste, yas 10 civari, yer ilkokul, olay mahalli spor salonu, kurban napoleon ve josephine kisisi, okulun voleybol takımında yer alan josefin, sinif arkadaslariyla beden egitimi dersinde, sirayla kasadan takla atmaktadirlar. ikili kasa, üclü kasa basariyla tamamlanmis, sıra dörtlüye gelmistir. bir anlık dalginlık sonucu el kaymis, boyun yamulmus, kasadan yuvarlanilmistir. sonuc: sınıfa rezil olmak, voleybol takımında alay konusu olmak, beden dersinden ilel-ebed nefret etmek....
ama kardesim 10 yasındaki cocuga dörtlü kasadan takla attirilmaz ki, duser, kolu kırılır, boynu kırılır maazallah...
7doors
eşyalarını taşımaya, üstünü değiştirmeye ve hareket etmeye üşenen öğrencidir.özellikle bu şahıs kızsa, regl dönemlerini bahane ederek ayda bir derse girmeme hakkını kullanır.kenarda otururken, hocayı kandırıp derse girmediği için kendisini büyük bir zafer kazanmış gibi hisseder.erkeklerin zaten derse girmeme gibi bir çabası yoktur çünkü küçüklükten itibaren sokaklarda hareket etmeye, top koşturmaya alışan erkek için bu ders nimet gibidir.
evil inside
eğer ilkokuldaki hocanız ters takla düz takla el-baş amudu yok bilmem ne zımbırtılarını tekrarlatıp her dersinde kıçüstü yere düşmenizden keyif alıorsa gerçekleşebilecek bir öğrenci halidir bu insanlar genellikle bir doktoru ayarlayıp girmemesi uygundur raporu alıp hocaya kapak yaptıını sanarlar oysa ki hocanın daha eziyet edebileceği bilmem kaç yüz kişi olduunu unutmuşlardır..
cikolata
kompleksli ogretmenlerden bikmis ogrenci modelidir. ayrica bisey ogretseler cidden niye sevmiyorsun diyelim ama yok, erkekler futbol oynar kizlar da bi kenara cekilip kakara kikiri yapar. onun bunun vucudunu cekistirir.
hobaa
sosyofobik insan modelidir.misal ben nefret ederdim.matematikten bile zor gelirdi o sıralardan atlamak.en kolayı koşmaktı.erkekleri geçerdim hep koşularda.ama o voleybol yok mu.ergenlik çağının verdiği fobiler,bir de üstüne top korkusu eklenince kabus olurdu bedenimi eğitme dersleri.eğitemedim hakim bey.
laluska
koşmaya üşenen kişidir. terli terli üstünü değiştirip incecik külotlu çorabın içine girmeye çalışırken çorabının kaçmasını istemeyen kişidir. yorgun argın öğleden sonraki derslere girmek istemeyen kişidir. sınıfındaki arkadaşları ile spor dallarında rekabete girmek istemeyen kişidir. diğer dersleri zaten süper olduğu için beden eğitiminden alacağı nota ihtiyacı olmayan kişidir. iki saatlik ders süresini sohbet ederek geçirmeyi tercih eden kişidir. laluşkadır.
diho
okuduğu dönem boyunca beden eğitimi derslerinde ders görmüş başka sınıflar boş bırakılırken bunlar sürekli sağa dön ileri marş gibi komutlar alıp beden dersini istedkleri gibi yaşayamadıklarından dolayıda olabilecek modeldir öyleki çatlak bir öğretmende derslerine giriyor olabilmektedir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol