radikal islam

independence
hicbir $ekilde kabul edemedigim tanim.islam bir nizamdir.bunun radikali, lightiya da ortayolu olmaz.olmamalidir da.fakat ne yazik ki son zamanlarda radikal islam ve radikal islamcilik diye bir anlayi$ yerle$tirilmeye cali$iliyor toplumun her kesimine.amac belli.kotu olan her $ey radikal islam adi ile anilan gruplarin uzerine yikilacak. toplumda kabul gormu$ ve begenilmi$ her tur fikrin ve du$uncenin mimari, yapani edeni de diger kesim olacak.islam islamdir.ki$ilerin keyiflerine gore adlandirilip bolumlere ayrilamaz.ve elbette islamin devlet yonetiminde de hicbir i$i yoktur.islamiyet bir dindir ve dinler dunya ile degil ahiretle alakalidir.dileyen islamin kuralarini ogrenir. ona gore ya$ar ve sonucu kendisi ile allah arasinda karara baglanir.ulke yonetimi dunyevi bir i$tir ve din ile bagda$maz.ulke yonetimi siyasetle yapilir, siyasetin %95 i yalandir.oysa dinde asla yalan olmaz.o kadar net ve o kadar cocukca cumlelerle ifade etmeye cali$tim ki her beyin algilayabilsin istedim.normalde ilkokul kompozisyonu yazar $ekilde cumleler kurmadigim sozluk ahalisi tarafindan bilinmektedir.umarim.
rdm
böyle bir kavram yoktur olamazda. islam bir dindir ve belirli kuralları vardır. ( namaz kılmak, oruç tutmak, hacca gitmek, zekat vermek gibi) ve bu kurallar eğriltilip bükülemez. ne a$ırısı vardır ne de yumu$atılmı$ı. uyulur ya da uyulmaz orası ki$iyi bağlar. ayrıca islam evrensel bir dindir ve kimseye zorla dayatılamaz. ki dinde zorlama yoktur sözü bunu en iyi açıklar.
islam da teröre yer olmadığı gibi radikalliğe de yer yoktur. her $ey kararında yapılır. yoksa kimse "ben islamı radikal ya$ıyorum" "ben de islamı light ya$ıyorum" deme hakkına sahip değildir.
ibibikler oter otmez ordayim
hayatın her alanında olduğu gibi, devlet yönetiminin de islami kurallara göre olmasını savunanların islamı algılayış biçimi.

örnek vermek gerekirse, iran’ın 1975 hükümeti (hoveyda dönemi) takım elbiseli, kravatlı modern görünümlü bakanlar.
iran’ın 2005 hükümeti (şimdi ki ahmadi nejad dönemi)sakallı,tespihli,sarıklı, takkeli tamamı kravatsız çöl bedevisi kılıklı bakanlar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol