bye bye türkçe

xerxes
her turk gencinin, ozellikle ecnebi dille egitim goren okullarda okuyan genclerin mutlak surette okumasi gereken bir kitap. ben sahsen bu kitabi okudum ve bir gaflet uykusundan uyandim.

ayriyeten:

(bkz: yabanci dilde egitim)
x
universite yillarimda sinif arkadasimdan alarak begeni ile okudugum ve hayran kaldigim kitap. dilerizki guzel turkcemiz birgun kitapta da anlatilan seviyeye ulasir.
tamu
tüm ana fikir, kitabın başında bulunan önsöz niteliğindeki ’bir new york rüyası’ isimli kısım okunduğu takdirde anlaşılmaktadır.

lakin kitabın tamamı dikkatlice ve sindirerek okunmalı, anlatılmaya çalışılan konu ve türkçe’nin içinde bulunduğu tehlikeli durumu iyi anlaşılmalıdır.

sadece gençlere değil, türkiye’de yaşayan bütün insanlara tavsiyedir.

(bkz: oktay sinanoğlu)
bourbon
ülkerin amerikada geçen cola turka reklamlarının esinlendiği kitap.kitabın önsözünde bahsi geçen hayal reklama uyarlanmıştır.güya türkçe dünya dili olmuştur ve amerikada bile artık türçe konuşuluyordur.güzel bi hayal ama sonuçta sadece bir hayal.
didinha
galatasaray üniversitesi öğrencilerine 1.sınıfta zorla okutulan oktay sinanoğlu kitabı. kitap 15. sayfadan sonra sürekli kendini tekrarlar, sonuna kadar okumaya cidden gerek yoktur

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol