ay ışığında saklıdır

made in heaven
bas rollerinde aydan sener ve toprak sergen’in oynadigi,yesilcam tv’de sik sik yayinlanan film.filmle ayni ismi tasiyan sarkisini sebnem ferah seslendirmistir.

ay isigindan
kalbimde bir gece ve yalnizlik.
isigi gizler karanlik
yok olmaz golgeler

ay isiginda saklidir
ay isiginda saklidir

yuzunde son defa bir ofke
sonsuz bir bekleyis son bulmus.
yas denizler acilari
yok olmaz izleri

ay isiginda saklidir
ay isiginda saklidir
goetica
evet milyarlarca abukluğu saçmalığı bunyesinde barındıran filmdir,evet ba$tan sona çekim hataları dolu filmdir,evet yeri gelince senaryosu bile saçma bir film de olabilir lakin nedense hic bir zaman sevmekten vazgeçmediğim filmlerdendir.ilk izlenildiğinde kayısı çekirdeği kıvamında kucucuk bir velet olsam da hatta a$k denilen $eyin kelime anlamını daha bilmiyor olsam bile hep anlamlı gelmi$ filmdir.$öyle ki;
hatun ve er ki$ilerde her zaman var olan imkansıza a$ık olmak,kadınlardaki serseri erkek a$kı,farklı dunyaların insanları olma kriterleri ba$tan sona gerçektir.filmde toprak sergen aykırı bir genç aydan $ener ise kendi halinde sakin sessiz bir kadındır.lakin i$te a$ktır sevgidir tek bir ortak noktanız bile olmasa da sevilebilir.
toprak sergenin aydan $eneri aldattıktan sonra aradığı aydanın ise açmadığı telefon sahnesi ise nedense eskiden beri bir yumruk hissi bırakmı$tır bunyede.

bir de filmin son sahnesi de çok vurucudur.$ule’nin eski sevgilisi uygar’ı dövdürür,uygar da boynu bukukler $eklinde munir özkul’un yanına sığınır.daha sonra $ule gelir tam uygar arabasının uzerinde oturmu$ $ahane ay manzarasını izlerken konu$urlar,anla$amazlar $ule daha sonra konu$uruz diye arkasını döner ve gitmektedir.uygar arabaya biner gazı kökler ve denize uçar araba ile birlikte..arkadan müzik girer..the end..

her daim olsa da izlesek dedirten,lakin nedense hic bir zaman bir daha asla kar$ıla$madığım filmdir.ayrıca filmin soundtrack’i abartı bir güzelliktedir.

ve evet ay aslında karanlıktır,onu böylesine güzel ve kusursuz yapan ı$ığıdır,ay ı$ığında saklıdır..
nihilist
sinemasal olarak, teknik olarak, zaanat olarak kotu denebilir, sevmeyeni de vardır. fakat su bir gercek; filmdeki damar sahneler insanı alıp goturur; yer yatagında bitmis sekilde yatan reklamcı, tam ucurumdan ucacakken yapılan frenler ve jack daniels esliginde dinlenen muzikler, ve cok nadirde olsa senaryoda bulunanan kallavi cumleler.yadsınamaz bir gerceklik olarak tek cumlede su soylenebilir ancak; bir sekilde bu televizyon filmi kult filmler arasındaki yerini almıstır...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol