serkan erdoğan

64r1h
basketboluyla kendini tuborg’da gösteren serkan erdoğan o dönem büyük yatırım yapan ve aldığı dünya çağında yıldızların yanında gelecek vaad eden türk oyuncuları da toplayan tofaş’a transfer oldu. burada tuborg’daki kadar oynama şansı bulamayarak istatistikleri düşmesine rağmen david rivers gibi bir ustanın yedeği olması basketboluna pekçok şey kattı. tofaş’da iki şampiyon yaşadı.

tofaş’ın şampiyon olduğu 1999/2000 sezonun hemen ardından 1. basketbol ligi’nden çekilme kararı ile takım dağıldı ve serkan erdoğan ülkerspor’a transfer oldu. burada önemli rol aldığı bir dönemde nisan 2001’de doping testi sonucu pozitif çıktı ve 2 yıl ceza aldı. kariyeri için oldukça önemli bu olay sonrası türkiye’nin final oynadığı avrupa basketbol şampiyonası’nda oynama şansını kaçırdı.

2002/2003 sezonunda ülkerspor formasıyla basketbola döndü ve burada oynadığı 2,5 senede her geçen gün kendini geliştirdi. 2004/2005 sezonunda euroleague’de aralık’ta ayın oyuncusu seçildi ve haftanın oyuncusu ünvanını da kazandı.

2005 yılı temmuz ayında ispanya ligi (acb) takımı tau ceramica vitoria ile 3 yıllık sözleşme imzalayarak ispanya’da oynayan ilk türk basketbolcu oldu.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol