türkiye deki zeka düzeyi de dusuk

atwa
hurriyet gazetesinin dandik bir haberi. Yapilan bir arastirmaya gore turklerin zeka duzeyi dusuk cikmishttp://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~1@nvid~609461,00.asp.
ayegulnazcan
arastirma almanlar tarafindan yapilmis ve turklerin iqsunun almanlardan %15 daha dusuk oldugu aciklanmis.
ama zekayi sadece iq ile olcen almanlarimiz pratik zekayi,her isten zekayla siyrilabilme yetenegini,kafaninmuthis bi sekilde alavereye islemesini es gecmis olmalilar.
zira turkler gayet zekidir.hatta bircok avrupalinin akil edemeyecegi seyleri akileden insanlardir.kosullar zor olunca elbet kendilerini korumak ve kurtarmak zorunda kalmalari,zekalarinin bu yonde gelismesine sebebiyet vermistir.
halbuki avrupalilar,rahattir genelde,dolayisiyla zekalarini calistirma gereksinimi duymazlar.o yuzden belki avrupa ’aydin’dir,zira bunun icin vakitleri ve olanaklari vardir..
ve bu durumda elbet iqlari yuksek cikar.

not:kesinlikle ’turkler daha zekidir’ gibi bir tezi savunmaya calismiyorum,ancak almanlarin boyle bir arastirma yapmasi ve bunu lanse etmesi isin icinde bir art niyet oldugunu dusunduruyor bana.
evrendeki en mutevazi insanim
habere gore kuzey ulkeleri daha zeki. ancak bu elemanlar testi kendi standartlarina gore yapiyorlar. kuzeyli almanlarin testindende alman, fin, isvec vb. yuksek cikar. biz yapsak italyan, yunan, ispanyol vb. yuksek cikar. zeka cevre ile alakalidir; dolayisiyla bir turkun bir alman icin hazirlanmis bir testi saglikli bir sekilde yapmasi olanaksizdir.
cikolata
avrupa memleketlerinin kendini tatmin etme yollarindan bir digeri. simdi de turkiye avrupa’da zeka seviyesi en dusuk ulke olmus. kolay gelsin.
sahmeran
öledir zaten türkler hep olumsuz anketlerde açık ara fark atar ne hikmetse bu anketleri hep yabancı basın yada yabancı kaynaklı yerli basın yayın kuruluşları yapar...amaç belki üstümüzde bi aşağılık kompleksi oluşturmak belki başka bişe ama gerçek şu ki ne denrse evet doğrudur diyoruz ya bizde helel olsun ... adamlar diyor siz sahtekar bir milletisiniz ,öleyizdir diyoruz ...adamlar diyorki sizin dünya tarihine bilime insanlıoğa hiç bir katkınız yok hiiiiiiiiiiiiç düşünmeden geçmişimizin kemiklerini sızlatarak evet siz öle diyosanız öyledir diyoruz... ama unuttuğumuz bişey var onlar bu ileri teknolojilerinin temelini bu zeka düzeyi düşük milletten aldıklarıyla oluşturdular..bu zeka düzeyi düşük millet nerelerden geldi neler başardı .. ha şuan ne kadar iç açıcı durum tartışılır ama bununda sebei tamammen bu ve benzeri politikalar...ne derlerse amenna diyoruz ..siz yapamazsınız teknolojinz yok zeka düzeyiniz düşük kaynaklarınızı bize satın biz işleyelim bizden alın .. siz şöle uyuşuksunuz böle aptalsınız sahtekatsınız... ner zaman bunları yutmaktan vazgeçicez acaba...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol