cunda

xerxes
bir zamanlar giritli rumların yaşadığı, doğal güzellikleriyle ünlü çok güzel bir ada. ayvalık ilçesine bağlıdır. yüzlerce rum evi vardır. balık lokantaları ile ünlüdür. bozuk yapılaşma nedeniyle çehresi biraz bozulduysa da hâlâ görülmeye değer bir yerdir. adada rumlara ait bir ortodoks kilisesi vardır. taksiyarhis kilisesi adı verilen bu kilise şimdi harap olmuş durumdadır ve duvarlarındaki freskler sökülmüştür. sahil boyunca uzanan balık lokantaları arasında seçim yapmak çok zordur. bu adanın en lezzetli balığı papalina’dır ve tavası çok güzel olur. zaten bir diğer ismi de papalina tavadır. adanın sokaklarında öğle vakti dolaşmak size müthiş bir huzur verir. geçmişi yeniden yaşarsınız adeta. burada cem boyner’in bir malikânesi de vardır. ayrıca bir de manastır vardır bu adada ve işadamı halis komili tarafından restore edilmiştir. burada lokma tatlısı yemenin tadı bir başkadır. türk-rum kardeşliğinin müthiş bir ahenkle izlendiği bir yerdir cunda adası. ayvalık’a bir köprü ile bağlanmıştır. bu köprü türkiye’nin ilk boğaz köprüsüdür.

yolunuz ayvalık’a düşerse bu adayı görmemezlik etmeyin, pişman olmayacaksınız.
mossa
arkada$ınız yoksa gerçekten sıkılabiliceğiniz bir yer. fakat arkada$ınız varsa,her$eyi yapabilirsiniz..
van ness
sadece gece gözüyle gördüğüm, sokaklarında gecenin bir vakti salına salına dolaştığım yer. güzel bir çorbacı var burada tek açık onu bulmuştuk.
turfanda askin bayat gubresi
bayramda bir ara yoğunluktan girişi yasakladılar diye bir söz yayıldı ayvalık dolaylarında. bayramın ikinci gününden itibaren yiyecek içecek stokları tükendi. hiper marketlerin dahi rafları bomboştu bayram sonrası.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol