hazır ayaktayken

wathek
rahatsiz edici emir cumlelerinden biri.genelde bunu soyleyen kisi tembel ve uyusuk olur ve biri ayaga kalksin da isimi gordureyim diye etrafi kolacan eder.kisacasi nefret ediyorum.
insomnia jim
+hazir ayaktayken bi su getirsene bea jim
-buyur
+o diilde hazir ayaktayken bi telefonu ver
-al
+ya bide hazir ayaktayken su hazir corbalardan yapsana
-hazir kalkmisken amina koymama ne dersiniz acaba
+valla hi tam aklimdan geciodu bi zahmet hadi.
artemisia
"hazır ayaktayken fırsatçısı"nın en sevdiği repliktir. anadolunun en hızlı hazır ayaktayken replikçisi ile aynı evde yaşayanlar bilir. o kadar ki daha ayağa kalkmaya hazırlanırken söz konusu şahıs da repliğine hazırlanır. popom ve koltuk birbirinden henüz ayrılmışken fırsatçı bütün ayak işlerini sıralamış, izlediği diziye geri dönmüştür bile...

kaciyorum
evin küçük çocuğunun başında mütemadiyen patlayan bu emir cümlemsi söylem, sık sık duyulduğunda küçük kardeş kişisinin algı kanallarında bir takım evrimleşmelere neden olur..şöyle ki küçük kardeş "hazır ayaktayken hede hödö.." diye giden cümlenin "hazııı-.." kısmını duyduğu anda kendini yere atar, pavlov’un köpeği misali kendini öyle bi ayarlar ki, artık yakında koltuk moltuk o yoksa doğrudan halıya çökmek şeklinde gerçekleştirdiği eylem ile, hazır ayaktayken fırsatçısının lafını ağzına tıkar..siz de deneyin işe yaradığını göreceksiniz.. (akabinde uçarak size doğru gelen gazete, terlik gibi nesnelere dikkat!)
elma sekeriiii
hep de çay istenir nedense. biri kalktıgında masadakilerin hepsi ölümüne çay bardaklarını agızlarına bo$altıp "hazır ayaktayken..." cümleciklerine ba$larlar.
nickten yana sansim yok
babaya söylenmemesi gerekir bunun. ayıbı geçtim hayat memat meselesi yani... ayrıca oturan kişiye söylenince çok hoş oluyor bu. tabi oturan kişi yine babanız olmasın. yani hem baba hem oturuyor... teşhis edemezler lan cesedi.
ayıp.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol