filozof şöför sendromu

darth sidious
#93611 nolu entryi okuyunca acilmasi gerektigine karar verdigim basliktir. tek amacininz seyahat etmekken bindiginiz aractan bir hayat dersi alarak inersiniz. soforun dunyaya bakis acisini ve genel kulturunu ogrenirsiniz. bazen de yuh ulan adam ne konustu beah dersiniz.
darth sidious
bir hayli zaman once otobus soforunun surekli inecek dugmesine basarak oynayan orta yasli arkadasa verdigi cevap muthisti. sofor ironi konusunda asmisti.sureki dugmeye basildigi duyan sofor otobusu yol ortasinda durdurur, dikiz aynasindan adama bakar ve:
"dostum altta yedegi var verim onla oyna" der.adam erir gider diyecek soz bulamaz.
nick nicki nickince
benim tanidigim bir ba$ka filozof $ofor de megersem karadenizliymi$. adam bu katula katula isimli tarik menguc eserini bana ilk dinlettiren ki$idir ama oyle boyle degil: adam bir cd yapmi$, cd’de sirf bu $arki var. cd bitiyor adam ba$tan ba$latiyor. kadikoy’den bostanci’ya kadar bu $arkiyi dinledim ama sadece o da degil, adam araba surerken horon tepebilecegini zanneden bi ki$ilikmi$. kendisi zaten tipik turk $ofor modunda bir kol di$arda, hat uzerindeki diger $oforlerle onunla haberle$iyor (sinyal veriyor adam koluyla) arada da horon tepiyor. ben de tam $ofor muavini koltuguna oturmu$um ne hikmetse. minibusten inene kadar kendimi zor tuttum, indikten sonra beni goren arkada$larim ’ne oldu? ne oldu?’ diye hikayeyi anlatmami istiyorlar ama ben felc olmu$um.

(bkz: anlatilmaz yasanir)
kalia
2004 tü sanırım uzun yol otobüs yolculuğu yapıyorum,40-45 yaşlarında göbekli bıyıklı bir amca şçfor.adam yol boyunca radyo fg (elektronik müzik radyosu) dinledi ve sürekli olips yedi.arada zorla bana da ikram etmişti.
bir de bu sene içinde bir taksiye binmiştim bana hayat hikayesini anlatmıştı.süleyman demirel’in söforüymüş amca eskiden.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol