salı pazarı

esek sipasi
her gunun bir pazari oldugu gibi salinin da pazari vardir.anadolu yakasinda kadikoy de kurulan bu pazar cok meshurdur.oyle ki "nerden aldin" sorusuna artik halk arasinda "salpa" dan diye cevap verilir.ucu bucagi yoktur.kurbagalidere ye kadar gider.arasindan bir cadde dahi gecer bu pazarin.kapkacin yogun oldugu, hatta gotu kollamanin surekli gerektigi bir pazardir.ucuzdur yeri geldiginde.ayakkabidan bikiniye kadar her bi sey bulabilmek mumkun.
vuslat
tipik sali pazari teyzeleri vardir.butun gun usenmeden pazarda cirit atar.hic sikayet etmez.taaaaki aksam ustu olup da evine yollanmak uzereyken yaslandigini hisseder ne hikmetse.otobuse ilk duraktan biner.ayakta kalmistir.o kadar gezdin bekle de mi bi sonraki bos otobusu.yok illaki binecek ayakta kalmak pahasina.e tamam bindin.niye tepemde bekliyosun atmaca gibi be teyze.sabahtan beri pestilim cikmis kostur kostur.bugun vermedim o yeri sana bundan sonra da vermicem.vicdan azabi mi dedin.duymuyorum o dedigin seyi nedense icimde.rahatim oh yaaaa*
mademoiselle carole
cumartesi gunleri de sogutlucesme tarafinda kurulan polonya pazari vardi burada eskiden. evindeki eski esyalari satmak zorunda kalanlar, eski pikap satanlar, bilumum cd satanlar, ucuz elektronik esya satanlar vardi. kaldirildi.
*
kimseye zararlari olmazdi onlarin. "abla ikizlerine takke bende" demedikleri icin herhalde! sessiz sedasiz islerini yaparlar, gidip alisveris yaptiginizda ise heyecanlanirlardi. tuhaf!

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol