sms e geç cevap vermek

wathek
mesaj atan insani geren ya bu beni iplemiyor mu ya demeye sebep olabilen yapilmamasi gereken bir davranis.elbette istisnalar olabilir ama birbirlerine ayar vermek icin yapanlar da var bu memlekette.
ayegulnazcan
bir cok sebebe bagli olabilecek durum.
*usengeclik:hemen yanindaki kumandayla kanal degistirmeye usenen kisi elbet gelen mesaji cevaplamaya da usenecektir.
*yazacak bi se bulamama: ve akabinde uzun bir dusunme sureci.bu surecin sonunda gelen cevap kisacik bile olabilir ancak yanlis anlasilmamali, iplenmiyorum diye kafalari duvarlara vurmamali.zira insanin hakikaten soyleyecek bir seyi olmaz kimi zaman.
*ailesel/cevresel faktorler:her insanin cevresinde ’yine mi mesaj,yine mi telefon’ diyen sevgili olsun,ebeveyn olsun,patron olsun birileri vardir.ozellikle sabrin sinirinda bi anda mesaj attiysaniz cevap yazacak kisi engelleniyor olabilir.mazur gorulmelidir.
*mesaji gorememe:telefonun gozden uzakta veyahut sessizde olmasi sonucu ortaya cikan durum.yaziktir gunahtir,kiymayin garibime..
*trip trip hoy: trip atan kisi ec cevap yazarak kimbilir e mesajlar iletmeye calismaktadir ancak burdaki gec kalisin da asil nedeni trip degildir.isin derinine indigimizde yine ikinci nedeni,yani yazacak bi sey bulamamayi goruruz.iste memleketimizin en onemli sorunu budur.
nuquerna
msji gormeme, akabinde yazacak bisi bulamama, ardindan da annenein ’yine mi telefon elinde? gel de su salatayi yap bari!’ diye araya girmesi sonucu sabah gelen msj’a aksam ustu cvp yazilir,sevgili zaten sizin trip yaptiginizi sanip telofonunu kapamistir. ertesi gun msj’i alir,ama ne msj attigini unutmustur, zaten sizin trip attiginizi dusunundugu sirada silmistir de. bu yuzden gelen msja anlam veremez. ama msj atmis olmaniz zaten onu iplemeye basladiginiz manasina geldiginden sevinir. esas konu unutulsa bile iki taraf ta mutlu olur.
-son-
nick nicki nickince
sevgilinin sevgiliye rest cektigi cumledir:

-mahmut dun ak$am sana sms attim cok gec cevap verdin, ne yapiyordun bakayim?
+tuvalletteydim hayatim.
-olsun sen yine de bi daha ’smse gec cevap verme’
+peki a$kim.
demorgan
o kadar zor gelirki yazması bazen,devamlı ertelersin,"ulan hemen yaziyim de çıksın aradan" diye kasarsın kendini ama olmaz işte.1-2 saat içinde yazılmazsa zaman aşımına uğrar ve kötü sonuçlar doğurabilir.
phoebus
yurdumuz gençliğinin karşı cinsle mesajlaşırken çok sık yaptığı şey,kendimide örnek göstererek olayı şöyle açıklayabiliriz:

*karşı cins insanı mesaj atar
*mesaj okunur hemen akla cevap gelir
*ama hemen atmayayım atlamayayım diye birşeyler sizi çekiştirir durdurur
*akabinde unutursunuz
*aklınıza geldiğinizde saat geçmiş olur
*bir daha okur mesajı atarsınız
*sıra karşı taraftadır..

bu olay ilişki belli bir seviyedeyken olur,çok iyi ilişkilerde böyle hareketler görülmez.
simplist
gecikme süresi beklenen cevabın ve konunun önemine bağlı olarak değerlendirilen, genellikle ilk beş dakikadan sonrası kastedilen iade-i sms durumudur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol