küçük buda

darth sidious
yonetmen: bernardo bertolucci
oyuncular: keanu reeves, bridget fonda

gizemli bir dunyaya buyulu yolculuk

bazi elestirmenlere gore matrix filmine de ilham kaynagi olan kucuk buda paralel iki oykuden olusur: bir yanda budizmin kurucusu prens siddhartha’nin oykusu aktarilirken, ote yandan tibetli rahip lama norbu’nun, hocasinin reenkarnasyonunu arayisi anlatilir. 9 dalda oscar® odullu son imparator, paris’te son tango gibi filmleriyle taninan usta yonetmen bertolucci, bu gercek hikayeyi kendi benzersiz tarzi ile sinemaya aktarmistir. ozel efektleri, abd ve asya’nin farkli ulkelerinde gerceklestirilen cekimleriyle kucuk buda carpici bir filmdir. bertolucci, bu filmle son imparator ve colde cay’in ardindan, kendi deyimiyle "oryantal uclemesi"ni tamamlar.

rahip norbu olen hocasinin isaretleri uzerine, onun ruhunun amerikali kucuk jesse’nin bedeninde yeniden dunyaya geldigine inanir. rahip kucuk cocuga siddhartha’nin (keanu reeves) sahip oldugu tum zenginlikleri ardinda birakip nasil buda oldugunu anlatir. lama norbu’nun israriyla butan’da bir manastira giden jesse burada farkli bir kultur ve dunyaya adim atar. kucuk jesse gercekten de lama norbu’nun olen hocasi midir?

unlu besteci ryuichi sakamoto’nun grammy’e aday olan muzikleriyle film, izleyenleri gizemli bir dunyaya, buyulu bir yolculuga davet ediyor...

bu ozel koleksiyon edisyonunda filmin konusunun gercek hikayesine ait 60 dakikalik bir belgesel de yer aliyor. "kensur rinpoche"nin yeniden dunyaya gelisi". bertolucci, "kucuk buda" filmini gerceklestirmeye bu belgeseli izledikten sonra karar vermistir.

kaynak: www.sinema.com

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol