çağdaş yaşamı destekleme derneği

ups
ataturk ilke ve devrimlerini korumak, gelistirmek, cagdas egitim yoluyla cagdas insan ve cagdas topluma ulasmak amacini guden cagdas yasami destekleme dernegi, ulkenin “cagdas uygarlik duzeyinin uzerine cikmasi” ulkusu icin bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gonullu calisan bir sivil toplum orgutudur.


alinti:
http://www.cydd.org.tr/?sayfa=biz
(biz kimiz)
serdarabay
tam bir örgüt dediğim,dernek olmanın ülkemizdeki kanuni avantajlarını iyi değerlendirmiş,kendi kişisel çıkarları doğrultusunda ülkeye yön vermeyi hedefleyen bir kuruluştur.
broken
burs başvurusunda 500 metre kuyruk oluşturup, insanları sattlerce bekleterek çok çağdaş bir görünüm sergilemiş olan dernek.
ilseyim
gönüllü olarak katılmak istediğimde sekreterinin "istersen katıl ama hiç aktif genç yok, sadece burs almaya geliyorlar. onu bil de sonradan hayal kırıklığına uğrama." dediği dernek. burs verdiği gençlerin pasifliğinden şikayetçiler.
enharista
insanlar açığız kapalıyız demeden kitapları toplayıp gönderiyorlar ama başındaki abuk insan hala özgürlüğün ne olduğunu kavrayamamış, yine de insanlık yapmak bir kaçının tekelinde degildir.

en dip not: eksileyen arkadaş haklısın her insanın düşünceleri benim gibi dekolte olmuyor tabi, umarım anlamışsındır.
igor
atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak amacını güden çağdaş yaşamı destekleme derneği, ülkenin “çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkması” ülküsü için bilgi, beceri ve deneyim birikimiyle, gönüllü çalışan bir sivil toplum örgütüdür.

amacı : atatürk devrim ve ilkeleri ile gerçekleşmiş olan hakların korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve çağdaş eğitim yolu ile çağdaş birey ve çağdaş topluma ulaşılmasıdır.
çağdaş toplum ve çağdaş birey için
a) evrensel çocuk, kadın ve insan haklarına saygılı, demokratik, laik bir toplum ve sosyal hukuk devleti düzeninin gerçekleştirilmesi, korunması ve geliştirilmesi;
b) bireylerin hukuksal, siyasal, ekonomik, kültürel, toplumsal, fiziksel konumunun geliştirilmesi, tüm insan hakları ve özgürlüklerinden yararlanmalarının sağlanması;
c) toplumda çevre sorunları ve kültürel mirasımızla ilgili duyarlılığın arttırılması ve çevre bilincinin yerleştirilmesi öncelik taşır.


temel yaklaşımı : “sorunların değil çözümün bir parçası olmak”
çoğumuz ülkemizin sorunlarından şikayet etmekteyiz bizlerse bu sorunların çözümü için yapabileceğimiz birçok şeyin olduğuna inanıyoruz.
bu nedenle çydd’nin amacı, ülke sorunlarının çözümüne yönelik somut projeler oluşturarak toplumun kalkınmasına katkıda bulunmaktır.

devlet kurumlariyla işbirliği
çydd projelerini, profesyonel sorumlulukla çalışan gönüllüleri,
milli eğitim bakanlığı, sosyal hizmetler ve çocuk esirgeme kurumu (shçek) ile kadın ve aileden sorumlu devlet bakanlığı, kültür bakanlığı, mülki ve mahalli idareler ile birlikte gerçekleştirir.


partiler üstü konumu
çydd, somut projelerini gerçekleştirirken, partiler üstü konumunu korur. doğruların yanında, yanlışların karşısında olabilmek için, özgürlüğünden asla ödün vermez.

kaynak:http://www.cydd.org.tr/?sayfa=biz
yorulmaz savasci
kızları vs. okutmasın, çağdaşlığa özendirmesin böylece ağlak ajan fetonun ve akpnin insan potansiyeli azalmasın diye operasyona maruz kalmış olan dernektir.
orqn
derneğe para girişinin azalması için bürokrasi tarafından yoluna koyulmadık taş kalmamıştır. bu derneği arasanız, ben şu kadar bağış yapmak istiyorum deseniz, emin olun çok çok uğraşmanız gerekecek.
sarhosatlarzamani
yıllar önce eski eş ile, okuttuğu kız çocuklarının yaptıkları resimlerden oluşan kartpostallar düğün davetiyesi, t-shirtleri de nikah şekeri olarak kullanılmış olan dernektir. bazı illerde gerçekten çok faydalı işlere imza atmışlardır. maalesef çok ciddi kan kaybetmişlerdir ve toparlanmaları gerekmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol