ulusal atatürkcu düşünce toplulukları çalıştayi

evrendeki en mutevazi insanim
11-13 nisan 2005 tarihlerinde malatyada toplanan calistay. ulusal bir orgutlenme fikri tartisilmis ancak sonuc cikmamistir. yinede iyi bir baslangic olmustur.

inonu universitesi ataturkcu dusunce toplulugu onculugunde turkiye’den ve kibris’tan 37 universiteden 271 ogrencinin katilimiylaturkiye’de ilk kez ataturkcu genclik bir araya gelerek, sonuclari ve

tespitleri oldukca onemli olan bir calistay gerceklestirmistir.

bu calistayla ataturkcu dusunce topluluklari/kulupleri olarak yeni gorevlerimizi tartismis ve asagidaki kararlari almis bulunuyoruz:

1. ulkemizin merkezinde bulundugu bolge, stratejik ve politik acidan dunyanin da merkezindedir.ekonomik ve siyasi onemiyle bolge cografyamiz gecmiste oldugu gibi bugunde dunyanin gelecegini tayin edecek kadar belirleyicidir. bu nedenle bu bolge buyuk dunya guclerinin gecmiste oldugu gibi bugunde cok yakin ilgi alani icerisindedir. hatta bu bolgedeki bazi ulkeler buyuk dunya gucleri acikca isgal edilebilmistir. kuzey irak’ta ki yasanan gelismeler ile ulkemizin cografyasinin degistirilmesine asla izin verilemez.

2. ab’nin bazi talepleri ve ab uye ulkelerin temsilcilerin soylemleri bekleme odasinda yerine getirilmesi gereken kosullar olarak one surulen insan haklari, basin-yayin ozgurlugu, bilim ve teknolojide ilerleme, egitim, saglik ve kadin haklari alanlarinda gelismelerin saglanmasi icin somut adimlar atilmistir. ancak ab uye ulkeleri tarafindan ulkemizin kurucu unsurlari azinlik olarak gorulmekte ve ulkemizde etnik milliyetcilik, mezhepcilik, tarikatcilik, kulturel yozlasma ve bireyselcilik olusturulmaya calisilmakta ve ulusal degerlerimiz hice sayilmaktadir. bununla da yetinmeyip, sozde ermeni soykirimi iddialariyla ulkemize haksiz ithamlar yapilmaktadir.ayrica ab muzakerelerine onsart olarak ordumuzun adadan cikartilarak adanin rumlara teslimi istenmektedir.calistayimiz bu milli davamizin onderi kktc cumhurbaskani sayin rauf denktas’i yurekten desteklemektedir.

3. ulusal ekonomimiz, imf dayatmalariyla, ozellestirme ve tahkim yasalariyla buyuk kismi uretime yonelik olmayan yabanci sermayenin sinirsiz hareket serbestisiyle emperyalist politikalarin baskisi altindadir. tarim, hayvancilik, sanayi sektorunde ve maden kaynaklarimizin isletilmesi konusunda etkin ve yeterli bir politika uygulanmamistir. issizlik yasam standartlarinin dusmesi ve gelir dagilimindaki dengesizligin artmasi, ekonomimizin en buyuk sorunlarindandir.

4. basin-medya kuruluslarinin cogu, halkin bilinclendirilmesi yonunde tarafsiz ve aydinlatici degil, cokuluslu sirketlerin, emperyal guclerin etkisi altindaki hukumetin ve medya patronlarinin sozcusu durumuna gelmistir. oysa ki; ataturk “basin ulusun ortak sesidir. bir guc, bir okul, bir yol gostericidir.” demistir. bu noktada halkimiza butun gercekleri gosterecek ve kulturel alanda onlarin egitilmesini saglayacak ulusal medya’ya ihtiyac vardir.

5. devletin ve ozel sahislarin bazi okullarinda ilk ve orta ogretimde, laiklik karsiti bir egitim ve ogretim ile cumhuriyet karsiti kusaklar yetistirilmektedir. ote yandan hukumetlerin universitelere ve bilime gereken onemi vermeyisi ve okuyan genclerin yeterince istihdam edilememesi; ozellikle son yillarda buyuk bir beyin ve emek gocune yol acmistir. gencligin beklentilerini karsilayacak bilim ve egitim politikalari acilen gerekmektedir.

biz ataturk gencligi olarak; yuce onder ataturk’un kurdugu ve biz turk gencligine emanet ettigi cumhuriyetimizi basta laiklik olmak uzere temel niteliklerini, uniter devlet ve toplum yapimizi ve tam bagimsizligimizi koruyarak, akil ve bilimin rehberliginde cagdas uygarliga ulasma yolunda her tur ozveriyi, calismayi ve mucadeleyi vermek azim ve kararliligindayiz.

ulusumuzun kurtulus savasi’nda gosterdigi kararliligi, bugun her zamankinden daha fazla yureklerimizde duyuyor ve kamuoyuna ilan ediyoruz ki;
“ hic kimsenin suphesi olmasin, turk gencligi, bir zamanlar canakkale de, inonu de, sakarya ve dumlupinar da ulusumuzun vermis oldugu bagimsizlik ve kurtulus mucadelesini yeri ve zamani geldiginde, bir kez daha vermekten asla geri durmayacaktir.”

yuce ataturk!
turk gencligi, emanetinin bekcisidir.
ne senden, vazgeceriz ne de eserinden…


katilan universiteler:

inonu universitesi
kirikkale universitesi
akdeniz universitesi
ankara universitesi (hukuk fak.)
ankara universitesi (dil tarih cografyasi fakultesi)
ankara universitesi (siyasal bilgiler)
ankara universitesi (fen fakultesi)
ankara universitesi(egitim)
bahcesehir universitesi
baskent universitesi
osmangazi universitesi
ege universitesi
istanbul bilgi universitesi
18 mart universitesi
pamukkale universitesi
mugla universitesi
dokuz eylul universitesi
selcuk universitesi
hacettepe universitesi
19 mayis universitesi
suleyman demirel universitesi
cukurova universitesi
abant izzet baysal universitesi
gaziosmanpasa universitesi
mersin universitesi
mustafa kemal universitesi
anadolu universitesi
isik universitesi
gaziantep universitesi
gazi universitesi (muhendislik)
gazi universitesi (iktisat)
adnan menderes universitesi
marmara universitesi
yuzuncuyil universitesi
ataturk universitesi
uluslararasi kibris universitesi
yildiz teknik universitesi
kadir has universitesi
izmir yuksek teknoloji universitesi
istanbul universitesi


resimler içinhttp://yerleskem.inonu.edu.tr/modules.php?name=coppermine&cat=2

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol