kırıkkale üniversitesi

evrendeki en mutevazi insanim
3 temmuz 1992 tarihinde kurulan kirikkale universitesi, kurulus kanununa gore fen edebiyat, iktisadi ve idari bilimler, muhendislik ve veteriner fakulteleri; sosyal bilimler, fen bilimleri ve saglik bilimleri enstituleri ile ankara universitesi’nden devir alinan ve faal durumdaki tek birim olan kirikkale meslek yuksekokulundan olusmustur. kirikkale universitesi, kurulusunu takip eden 1993-1994 egitim-ogretim yilina, 4 fakultede 6 bolum, 1 yuksekokulda 10 program, 2 enstitude 8 anabilim dali ile baslamistir. 1994-1995 ogretim yili basinda keskin ilcesinde 3 programli bir yuksekokul daha acan kirikkale universitesi’ne 3 ocak 1995 tarihinde tip, hukuk ve egitim fakulteleri; 12 agustos 1998 tarihinde de beden egitimi ve spor yuksekokulu eklenmistir. bu birimlerden hukuk ve egitim fakultelerine 1998-1999 ogretim yilinda ogrenci alinmistir. beden egitimi ve spor yuksekokulu ise 1999-2000 yilinda egitimine baslamistir. tip fakultesi’ne bagli suleyman demirel arastirma ve uygulama hastanesi de 2000 yilinda acilarak hizmete girmistir. universite bunyesinde son olarak dis hekimligi fakultesi’nin kurulusu 24/06/2002 tarihinde bakanlar kurulu’nca onaylanmis olup; 2003-2004 egitim-ogretim yilinda ogrenci alinacaktir. boylelikle bugun itibariyle kirikkale universitesi; 8 fakulte, 3 enstitu, 1 yuksekokul 2 meslek yuksekokulu ile 5 uygulama ve arastirma merkezinden olusmaktadir. universitenin bulundugu sehir olan kirikkale, yakinligi ve ulasim kolayligi acisindan ankara’nin bir tur banliyosu konumundadir.
merkez ve keskin diye iki kampusu vardir. ogrenim dili turkcedir.
ogrencilerinin cogu ankarada oturur. zaten cogunun ailesi de ankaralidir. merkez kampusu ankaraya 50 dakika uzakliktadir.
ogrencilerin cogu ailesinin yaninda kaldigi icin ogrenciler hala lise havasindadir. ogrenci kuluplerine karsi bir havasi vardir. onlari tabela olarak gostermek gayretindedir. bir cok insanin kirikkale universite mi var sorularina maruz kalan ogrencilerin universite gorunumlu lisesidir.
sepulturk
girişinde ne anlama geldiğini 4 yıldır çözemediğim bir savaş uçağı vardır. halbuki uçakla ilgili bir bölüm de yoktur okulda.
rahatsizz
sosyallik adına hıc bir eylemın yapılamadıgı, kızlar yurdunun onundekı beyaz cızgının hala hala erkekler tarafından asılamadıgı, ınsan hergun hayatından bezdıren tas toprak olarak buyuk ama dusunce yapısı olarak kucuk bir universite.
the cascinian
yav hayret edilecek şey doğrusu bu okuldan mezun olmama rağmen 15 dakikadır düşünüyorum aklıma bir halt gelmiyor. işte buradan insan hafızasının işine yaramayan şeyleri çabucak sildiğini ve hatırlamak istemediğini görebilmekteyiz.
sepulturk
içindeki hocaların bir çoğunun ayrı öğrencilerin ise apayrı çıkarcı, şerefsiz olduğu okul. ülkücü hareket engellenemezmiş, sizin ülkünüze sokim ben.
esrakesh
gelişmekte olan üniversitedir. biraz ağaçlandırsalar falan daha güzel olacak sanki, en azından çöl havasından kurtulmuş olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol