alkolik bir sevgilinizin olması

ludingirra
mutluluğu, huzuru içkide bulduğunu zanneden sevgili. çok zor,çok acı bir durumdur.

çaresizlik ve uykusuz geceler birbirini kovalarken, aynı noktada buluşamamak, hiçbir şeyi tartışamamak, konuşamamak. çekip gidemezsin, oturup izleyemezsin, o halini görüp yerden yere vururken kendini, onunla zaten içemezsin. yardım etmek için çırpınır durursun.boşa koysan dolmaz, doluya koysan almaz.

en başında farketseydin, zaten başlamazdın.bilirsin.aileden öyle gördün.başıboş bırakmamayı, yarım bırakmamayı hiçbir şeyi.korkup kaçmamayı...

bir de seviyorsun. hayvan gibi.

ilişkiye güzel anılar sıkışır çoğu zaman.hatırlanmak için.güzel tek anı,sevgilinin kanında sıfır alkolle sana kurduğu cümleler, titremeden elini tuttuğu zamanlar...

ağlarsın...uyumaz yanında,içi geçmiş sızmış vaziyette gecenin kör karanlığında uyanmayacağını bile bile ağlarsın.uyanmayacağını bile bile sessiz...

bir gün lavabo yanında sızmış bulursun, bir gün kanepe kenarına. belli ki düşmüş!

1 hafta, 1 ay, 1 yıl dönümleri önemsiz artık.o nerede olduğunun farkında değil ki.sevgilim olur musun prenses dediği gün ışıl ışıl bakan gözleri kan çanağı.ellerini tuttuğu ilk gün hatırında. şimdi sadece et ve kemikten ibaret 90’lık dede gibi titreyen eller onlar.

-sevgilim ben geldim.!
-uyuyor musun?

inandır kendini.o kadar yoruldu ki,uyuyor o! iki büklüm sızdığı yerde etrafında devrilmiş içki şişelerine bakma! o uyuyor, sızmadı.

yok. o yorgun değil, işten de gelmedi.

nereye kadar? 3 yıl oldu. tam 3 yıl önce sevinçten ağlarken elini ilk tuttuğunda, 3 yıl sonra şu an iki büklüm, sızmış, kusmuş içinde olmayanı...anne perişan.

-ayık gezdiği tek bir an yok! bişeyler yap ne olur. oğlum ölüyor!

birgün olur da bakarsa geriye, olur da ayık kafa ile bulursa kendini bakmak için ezdiklerine, harcadıklarına, işte o an anlar neler tüketti. neleri ezip geçti. şimdi avucunda olmayan...gencecik.

öldü. ellerinde...hayallerindeki güçlü adam, ilk erkek, boğuldu. kendi içinde.habersiz koştururken sen, tedavi için nereye yatacağını sorup soruştururken!

ağlarsın. artık hıçkıra hıçkıra...

-sevgilim alkolikti.yakınımda olup uzağı seçmiş olandı.bana hayatımda duyduğum en güzel cümleleri kuran, ama artık zırvalayan adamdı.

gitmedin, bırakamadın! çünkü hem içmeden duramayan, hem karşında her uzvu ağlayan, acı çeken adamdı! kurtar beni diye ne çok yalvardı!

dost bırakılmazdı!

şu an toprağın altında bir iskeletten ibaret olsa bile...

bitmez demiştin! bitmedi...


15 mart ’08 02:54

tasarimharikasi
sizin de tedavi sürecini beraber yaşamanıza sebep olurken, tedaviyi reddederse potansiyel alkolik damarlarınızın kabarmasıyla devaöm eden bir sürece götürür.
independence
ba$likta onem arzeden aslinda "bir sevgilinizin olmasi" cumlesidir. alkolik olur, ateist olur, $arlatan olur, uzayli olur bunlar heb halledilebilir konular ama heb.

independence yalnizlar diyarindan bildirdi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol