andrei kırılenko

made in heaven
cska’da yildizi parlayan,01/02 sezonunda utah jazz tarafindan ilk tur 24. sirada draft edilerek nba’e girmis olan rus basketbolcu.halen utah formasi giymekte olup ozellikle yaptigi bloklarla adindan sikca soz ettirmektedir.
nick nicki nickince
bu adamin ta$ karisi marsha kirilenko ulke capinda unlu bir $arkiciymi$ ve andrei ile evlendigi zaman herkes ’bu kadin nasil oldu da adi sani duyulmami$ cirkin bir basketciyle evlendi?’ diyerek dumur olmu$. sonra andrei cska’da iyice pi$mi$, nba’e transfer olmu$ ve unu kuresel olculere a$mi$tir.
son sosyalist
dünyanın en komple basketbolcularından biridir. sayı atar, rebound alır, asist yapar, osmanlı tokatı gibi blok koyar... basketbolla ilgili aklınıza ne geliyorsa hepsini yapabilecek kapasitededir. 3 ocak 2006’da delta center’da los angeles lakers’a karşı ortaya koyduğu 14 sayı 9 asist 8 rebound 7 blok 6 top çalmalık performans akıllara zarardır. quadruple double yapacağı günü sabırsızlıkla beklemekteyiz.
nick nicki nickince
andrei kirilenko, amerikan ulusal basketbol ligi nba’de oynayan rus basketbolcusudur. 2001 yılında utah jazz tarafından draft edilmiştir. çok yönlü bir oyuncudur, uzun kolları sayesinde yaptığı blok ve top çalmalar ile öne çıkmaktadır. rusya milli takımının da en önemli oyuncusu konumuna gelen kirilenko oynadığı sert basketbolla ve yaptığı sıkı savunmayla nba’de kendine önemli bir yer edinmiştir.

kirilenko basketbol dışında da çok önemli sivil toplum kampanyalarına ve eylemlerine katılarak bu konuda üstüne düşeni yapmıştır.

2006 yılında utah jazz’da, nba’de oynayan türk oyunculardan mehmet okur ile beraber forma giymektedirler.


sepulturk
asla çıksın 20-30 sayı atsın diye beklenen bir oyuncu değildir. onun ideal maç istatistiği 30 sayı 9 ribaund filan değil, 10 sayı, 15 ribaund, 3 blok, 3 top çalma, 4 asist ve istatistilere geçmeyen pis işlerdir. eğer ak 47 20 sayı üstünde atmışsa o maçta bir şeyler kötü gidiyor demektir.
sepulturk
fiba tarafından 2007’in en iyi basketbolcusu seçilmiştir. e konu fiba olunca tek kıstas haliyle eurobasket 2007 olmuştur ve haliyle ak47 en iyi olmuştur. fakat son derece yalnış bir durumdur bu seçim. zira kim sikler nba’de "fiba yılın basketbolcusu"nu. ya da madem dünyada deniyor nba performansı da kıstas alınsın. bilen bilir ki kirilenko geçen sene nba’de felaket bir yıl geçirmişti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol