gök gürültüsü

carpediem
yagmur yagarken veya baslamadan once gokyuzunden gelen sesler. tabii gok gurleyip gurleyip yagmur yagmadigi da gorulmustur.
bazen o kadar yuksek sesli ve korkunc olur ki gokyuzu parcalanip ustunuze dusecekmis hissi verir.
angelus
şimşek çakmasının peşinden hızla yer değiştiren havanın hareketinden meydana gelen ses. yıldırımı meydana getiren çok kuvvetli elektrik akımı, kısa süre içinde çevresindeki havayı şiddetle ısıtır. bu ısınma sonucu çok ani bir şekilde genleşen hava, hızla daha soğuk havanın bulunduğu yerlere dalar. işte havanın bu hareketinin meydana getirdiği dalga, gök gürlemesini veya gök gürültüsünü hasıl eder.
masaldan
eksi (-) kutuplu bulutlar ile (+) kutuplu bulutların havada süzülürken birbirlerine çarpması esnasında oluşan şimşek, yıldırım gibi enerji çıkışlarının bi kaç zaman sonra tarafımıza ulaşan sesleridir.
independence
istanbul’da ya$ayanlar icin bugun istanbul’un her metrekaresinde duyduklari gurultu. zannedersin ki uzaylilar gurultulu bir $ekilde istanbulun dort bir yanini i$gal ediyorlar.
komple teorisyen
havanın iletken yapısı nedeniyle ısınıp yükselen hava ve sıcaklık değişkenliğinin olduğu daha soğuk hava kütleleri arasında oluşan hava akımı bulut içindeki su damlacıklarını hareket ettirir.bu hareketler neticesinde bulut elektrik yüklenir.yüklenen bulut aksi yüklü bulutlar yada yeryüzü ile elektrik boşaltımı yaşar,işte bu boşaltım sonucu oluşan şimşek içinde olduğu hava kütlesinde ani ısı ve basınç oluşturur işin doğası gereği salınan basınç ses oluşturur.yıllar süren araştırmaların sonucu bir entry e bu kadar sığdırılabilir.
mitili
bazen öyle yüksek sesli ve uzun sürüyor ki, az önce burada olduğu gibi insanların koşarak kaçışmasına sebep olabiliyor. ölücez sandık valla.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol