beslenme çantası

made in heaven
ilkokul ogrencisinin vazgecilmez aksesuari,gerci gunumuzde okul kantinlerinde hamburgerden,tosta genis bir menu bulundugundan pek kullanilmiyor sanirim..bizim zamanimizda simit ve gazozdan baska seye rastlanmazdi kantinde.
angelus
tasimamak icin uzun cabalar sarfettigim lakin cantanin uzerinde ki superman figurune tav olup kullandigim aparat. lakin halen gelir burnuma o haslanmis yumurta kokusuda bi tuhaf olurum.
2693
carsamba gunlerinden ve yumurtadan nefret etmemin nedeni,ilkokul zamanlarina dayanir.cunku,carsamba gunleri haslanmis yumurta gunumuzdu ve tabi benim kabus gunum.sahsen ben cocuguma(olursa sayet)sevmedigi birseyi asla yedirmeyecegim.ben cektim bari o cekmesin...
hobaa
ablamla kavga etme sebebimizdi ben küçükken.çünkü bunu hazırlama görevi hep ona kalırdı.tuhaf bir kokusu vardı.bilmem ne günleri olurdu.misal pazartesi patetes günü falan.
cherchop
genelde patates puresi koyarlardi beslenme cantama.ilkokulda hergun pure yememin sebebini daha sonra ogrendim..baska seyler koyarsam beslenme cantama yoksul ogrencilerin cani cekermis.
bloody mary
okuldan dönüldüğünde berbat bir görüntü oluşturan çantadır..
bitmemiş ekmek bi yerde, kırıntıları başka yerde, ekmeği sarma görevi olan folyo kağıdı top yapılmış ayrı yerde..yarım kalan meyve suyu, kutusuyla birlikte çantaya atılmış durumda filan..
kabus gibiydi..
kyrlanas
cok amacli kullanimi vardir. firlatacak birsey lazimdir, beslenme cantasi... koridorda yaris yaparsiniz direksiyon olur beslenme cantasi.. ve daha niceleri,seni ozledik be beslenme cantasi.
hipotenus
içindekiler:
topkek
çikolata
gofret
poğaça
açma
simit
peynir
zeytin
kutu meyve suyu
beslenme örtüsü
suluk(matara tarzı bişi)
elbezi(anne tarafından özenle sabunlanmış)
greyfurt
beslenme saatinde açılan çantadır aynı zamanda. üstü böle cicili bicili resimlerle dolu olur.
ha birde azar işitmek istemiyorsaniz eve boş dönmesi gerekir. işte bu yüzden begenilmeyen yiyecekler arkadaşlarla değiş tokuş yapılır.
onununkoru
ilkolkulda taşıdığınız çanta yetmezmiş gibi bide onu taşımak eziyet gibidir. ama içi her zaman zengindir. içinde ne olduğu önemli değildir. zaten genelde hep yenilmeden tırtıklanmış olarak geri gelir eve. aynı zamanda çantayı açıp tam keyifle annenin hazırlamış olduğu sandviçi yemeye hazırlanan küçük kızın beslenmesine sabunlu bez sıkıp beslenme saatlerinden nefret edilmesine de zemin hazırlayabilen küçük bavuldur.
nickullah entryoglu
artık yerini, kantinden alınan kolpa hamburgerlere bırakan, 80’lerde velet olmuş bünyelerin pek bir alışkanlık modunda takıldıkları, aslında her çocuğun kullanması gereken, ilköğretim çocuğu fasilitesi. hele hele, içine az mı koyardık aroma meyve suyu ile, top kek ya da bilimum çıbıh krakerleri...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol