ekşi sözlük kayıtli okur sistemi

independence
gozlemledigim kadari ile istatistikler bolumunde bulunan gecen haftanin en begenilen entryleri kismini yerle bir etmi$tir.eskiden pazartesi sabahlarini iple cekerdim ve degerdi bu beklentime.muhte$em yazilarla, pek cok ismi bilinmeyen cevherle kar$ila$irdim.hatta icimden bir yerlerden ke$ke bizde de boyle insanlar olsa diye serzeni$lerde bulunurdum.son iki uc haftadir eski guzelliginden eser kalmadigini gordum bahsettigim entrylerin.oysa hafta icerisinde her zaman oldugu gibi inanilmaz guzellikte entrylerle kar$ila$mi$tim ek$i sozlukte.kayitli okur olabilen ki$ilerin oy verebilme haklari bulunmasi tum dengeleri alt ust etti.muhtemelen kendi arkada$larini sozluge kayitli okur yapabilen hemen her yazar entrylerine $ukela istedi ve boyle bir sonuca ula$ildi.yava$ yava$ ek$i sozluk okumak gibi buyuk bir keyiften bizleri mahrum edicekler.gidi$at onu gosteriyor.
angelus
ortalama bir sozluk yazarinin entryleri gunde 154789 defa oylanip karma puani tavan yaptigi takdirde sozlugun gambazlari heralde bos durmayip olayi arastiracaktir veya sozluk yazari kendisine ayriyeten birde kayitli okur hesabi actiginda. entrylerde belirtildigi uzere yazarlik ve kayitli okur hesabi tarihe gomulecektir. zaten yazarlik vaziyetleri pamuk iplige bagli olan ve her an eksi sozluk muzesine gonderilebilme potansiyeline sahip olan yazarlarin bu riski almasi son derece manasiz olur. simdi denilecek ki "bunlari yapan yok mu butun kayitli okur guruhu sutten cikmis ak kasik mi" tabi ki degil lakin bi sekilde olayi ibnelige vurmus olan bireyler de zamanla cikacaktir ortaya.
independence
eger son haftalarda, haftanin en begenilen entrylerindeki kalitenin du$me sebebi kayitli okur olarak tanimlanan ve oy verme hakki bulunan ki$ilerin henuz entry nedir ne degildir turunde bir ayrimi tam olarak yapamamalarindan degilse, yahut kimi yazarlarin cevrelerindeki insanlara "$ukela alim haci" $eklinde bir talepte bulunmalari degilse durum benim sandigimdan da vahim demektir.ote yandan acaba benim mi zevkim ve entry anlayi$im ba$kalari ile uyu$muyor du$uncesine girip ayni $eyi bir kac ki$iye daha sordum herkesin fikri ayni.eger durum benim du$undugum gibi degilse ek$i sozluk bunyesinde bulunan yazar kalitesinde ciddi bir du$u$ var demektir ki boyle bir $ey asla arzu edilmez.
strahd
beğendiğim bir postu yazana mesaj atabilmek için aralarına katıldığım oluşum, fakat okurlar mesaj bile atamıyorlarmış. sadece oy verebiliyorlarmış, madem öyle herkes oy versin dedirten durum.
sinanhalac
ssg’in en büyük çakallığıdır. artık yazar alımlarını kayıtlı okurlar içinden yapacağını belirtmiştir ve yazar olmak isteyen herkesi okur hesabı almaya mecbur etmiştir. hem insanlar kıyısından da olsalar bir yere ait olmayı severler o yüzden yazar adayları için de cazip bir olaydır bu. şimdi 10.000 üyesi olan bir site değil 60.000 üyesi olan ciddi bir oluşumdur ekşi sözlük. reklam alırken de üyesi sayısı orantısında daha yüksek bir fiyat isteyebilecektir artık. önce sözlük fikri ile geldi şimdi de reklam gelirlerini arttırabileceği en kolay yöntemi buldu, bu ticari zekayı bir iktisatçı olarak ben ayakta alkışlarım...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol