msconfig

independence
bilgisayar sisteminin yapilandirma ayarlarinin yapildigi bolum.

start / run / msconfig $eklinde ula$ilir ve yapilandirmada gerekli degi$iklikler yapilir.bilgisayarin acildigi zaman icerisinde ayni anda cali$maya ba$layan programlarin sadece manuel olarak acilmalarini bu bolumden saglayabilirsiniz.
independence
bu bolumde cihazin acilmasi ve cali$masi ile alakali zaruri bir $ey bulunmadigi icin burada bulunan programlar gonul rahatligi ile kaldirilabilir.sonradan kullanma ihtiyaci hissettiginizde programin iconuna cift tiklayin tamamdir.
greyfurt
"bilgisayarım çok geç açılıyor" şikayetini her fırsatta dile getiren bünyelerin imdat koludur. kendisini açılışa ekleyen dallama programları açılıştan kaldırarak aletinizi rahatlatabileceğiniz muhteşem ötesi uygulamadır.

1) windows tuşuna basılır (ya da başlata tıklanır/ing:start)
2) çalıştıra tıklanır. (ing:run)
3) açılan mini pencerede msconfig yazılır ve onaylanır. (tamam/ing:ok/rus:dıbırnıçkı/eskimoca:lobar)
4) açılan pencerede en sağdaki başlangıç yazan sekmeye tıklanır. (ing:bilmiyom. en sağdakine tıkla işte)

bu aşamaları tamamladıktan sonra karşımıza bir liste gelecek. bu listede sırasıyla; başlangıç öğesinin adı, çalıştırılan öğenin konumu ve regedit anahtarı yazmakta. (tam teknik açıklaması bu değil elbette ama anlaşılır olması için basitleştirdim-ben çok anlıyorum ya...basitleştirmişim bak)

şimdi gelin hep beraber bilgisayarımızın kısıtlı kaynaklarını sömüren bu tip yalama programlardan bazılarını açılıştan kaldıralım.(sadece açılıştan kaldırıyorsunuz. programa zarar vermiyorsun yani. program kendi kendine çalışmaya başlamayacak. sen ihtiyacın olduğunda çalıştırırsın zaten)

örneğin adobe acrobat reader kullanan arkadaşlar bu listede adobeupdater diye bişi görecekler. adındanda anlaşılacağı gibi bu, reader programımızın update olanaklarını her açılışta test eden salak bir programcıktır. hayır yani zaten her programı başlattığında zaten update varmı yokmu kontrol ediyosun. açılışta ne işin var yani? hemen sol yanındaki kutucuğa tıklanarak cehennemin dibine yollayın. bilgisayarınız ve reader’ınız aynen çalışmaya devam edecek ama daha hızlı açılacak.

bunun gibi gereksiz bir çok şeyi tercihlerinize ve ihtiyaçlarınıza göre kaldırın açılıştan. gereksiz programları ayıklayıp "tamam"a tıkladığınızda size "bilgisayarı yeniden başlatammı ağabey?" diye soracak. "yok yok böyle ii hacım"a tıklayın. her değşiklikte restart atmanın alemi yok.

mutlu ve umut dolu bir gelecek bizi beklemekte. iyi beslenin, esenlikle kalın.

not: yalnızca kesin olarak bildiğiniz şeyleri açılıştan kaldırın. örneğin antivirüsünüzü felan kaldırmayın. eğer bilgisayarda bir mantarlama durumu olursa eski haline aynı işlemleri takip ederek getirebilirsiniz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol