gazimagusa

serco
kuzey kibris’ta 67 000’den biraz fazla nufuslu bir kent. 1571’de osmanlilarca fethedilmi$tir. birden fazla ismi vardir ; magosa , magusa , gazimagosa , gazimagusa ve famagustadir. ayrica kaleici ve lala mustafa pasha cami ile unludur. bircok tarihi esere sahiptir ve shakespeare in unlu othello eserinin gectigi othello kalesi de magosa $ehrindedir. magosa sehrinin bir kismi 74 ten beri yerle$ime kapalidir. ve muhte$em guzellikte sahillere sahiptir...buna ek olarak dogu akdeniz universitesi de bu $ehirdedir.
evrendeki en mutevazi insanim
sakinliğiyle ve küçüklüğüyle benim gibileri ilerde emeklilik yıllarını geçirmek için cezbedecek derecede güzel ve çekici, trafiğin soldan akmasıyla bir türkiyeli bir türk için tehlikeli bir şehir. namik kemal’in esir kaldığı zindan ve othello kalesi buradadır. nüfusunun 20000 kadarı öğrencidir ve dau sayesinde çok canlı bir şehirdir. kale içi ise kesinlikle görülmesi gereken bir yer, arnavut kaldırımları ve eski yapılarıyla magosa limanından şehre girdiğinizde magosa için ilk intibanızı mükemmel bir şekilde oluşturuyor.
angelus
kıbrıs’ta bir liman kentidir. kıbrıs’ın tek derinsu limanına sahip şehridir.

mağusa, akdeniz’in en fazla güçlendirilmiş limanlarindan bir tanesidir. yakındoğu ve avrupa arasında bir basamak oluşturur. mağusa’nın asıl gelişmesi lüzinyanlar devrine rastgelir. yakındoğu’nun insanları şehre yerleştiklerinde, kültürleri ve refahlarıyla mağusa sakinlerine yeni bir güç ve hız kattılar. mağusa akdeniz’in en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğundan yerleşim icin doğal bir seçimdi. mağusa’nın soylularından birinin dünyanın en zenginlerinden biri olduğu ve kızı için fransa kralı’nınkınden daha fazla mücevher aldığı bilinmektedir. halk inanılmaz bir rahatlık ve lüks içinde yaşamaktdaydı. sayısız kiliseler inşaa ederek muhtemelen tanrının gazabından korunmak istemişlerdi.

mağusa’da bulunan eserler:othello kalesi, st. nicholas katedrali, francis kilisesi, namık kemal zindanı ve müzesi, kertikli hamam, mağusa surları, st. barnabas manastırı.

doğu akdeniz üniversitesi de burada bulunmaktadır.

şehirde, sanat festivali de yapılmaktadır.

mağusa’nın altın kumsalları dünyanın en iyi bilinen kumsalları arasındadır ve önemli bir turizm merkezidir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol