kutsal kase

nihilist
turkler kıza kase diyince kro olur abaza olur bilimum kotu pis kaka vs sey olur, elin dan brown kod adlı zıbıdısı kase diyince ohanneey sifreye bak eholoyeheyeye seklinde kitabı alınır okunur filmi cekilir izlenir, bir diger ifade ile ironinin dibine vurulur...

sozun ozu kutsal kase kadın demektir we bunu ilk bulan turklerdir, bu boledir...
tzevryl
efenim bu şeyin adı anılınca aklıma hemen bir fıkra gelir;
bir gün 4 fahişe günah çıkartmak için kiliseye gitmiş. papaz kızlara günahı hangi organlarıyla işlediklerini sormuş. bunun üzerine 1. kız papazın yanına gitmiş ve
1. kız:peder ben sağ elimle bir erkeğin şeyini elledim
peder:git o elini kutsal kasede yıka tanrı günahlarını affeder
2. kız:ben de sol elimle bir erkeğin şeyini elledim
peder:git o elini kutsal kasedeki suyla yıka tanrı günahlarını affedecektir.
der ve bunun 4. kız üstüne 3. kızı göstererek bağırır
+ben bu kızın götünü yıkadığı yerde hayatta ağzımı çalkalamam...
deniztema
dan brown yüzünden genellikle tek bir olası hikayede ki haliyle bilinen ve bu şekilde tasvir edilen ama hakkında kesin hiçbir bilgiye sahip olmadığımız bazılarına göre reel,bazılarına görede sembolik kasedir.
elma sekeriiii
nedense bu ba$lıkta kutsal kase’nin magdalalı meryem veyahut hazreti meryemin rahmi oldugunu yazan yazarlar berbat oyu almı$lar.
ilginçtir, çünkü yazılanlar dogrudur.

kutsal kase’nin tabak çanaktan bir $ey oldugunu dü$ünen insanlar yanılıyorlar. zira magadalalı meryem hz. isa’nın en sevdigi havarisi; e$iydi.
kutsal kan’dan gelen magadalalı meryem leonardo da vincî’nin ünlü tablosunda hz. isa’nın sag tarafında görülebilir. meryem ile isa’nın birle$tigi yere ve yukarısına bakarsanız di$iligin bir sembolü olan "v" harfinin; yani bir kase $eklinin çıktıgını görebilirsiniz.

pagan inancından gelen tapınak $övalyeleri’nin de günümüzde hala var oldugu varsayılmakta; kutsal kase’nin lahitini korudukları dü$ünülmektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol