sınavlarda karın guruldamasi

made in heaven
sinavdan once tika basa yemek yesem bile ogrencilik hayatim boyunca her sinavda karsilastigim sorundur..heyecan mi yapiyordum nedendir bilinmez..tam soruya konsantre olurken gurrrkkk diye bir ses gelir karindan,ulan kimse duydu mu acaba diye tribe girilir,kendini kasarsin gurrrkkk bir daha sonra,ee baslarim sinavina deyip salonu terk edersin.
laughter
aslında kimse tarafından duyulmaz.
test edildi, onaylandı.
lakin, örnek vermek gerekirse; 3 saat 15 dakkalık bir öss denemesinde insanlık hali, her bireyin karnının guruldaması muhtemeldir. ki buna sabah aç karnına sınava girmiş olmak ya da sınavdan önce yenilenlerin hazmedilememiş olması eklenirse, bahsettiğimiz olayın vuku bulması yüzde yüzdür.

bu durumda bir sınıfta bulunan tüm öğrencilerin belirli aralıklarda ve belirli sürelerde karınlarının guruldaması demek; herkesin, o sınav ortamında bulunan insanların kendi gurultularını dinlediğini sanmak demektir.

ve yine bu durumda öğrenci kişisi sınava odaklanmaz ve direktman tüm ilgisini karnının guruldamasına verir.
oysaki ortamdaki her öğrencinin tek sorunu kendi karın gurultularıdır ve hepsi başkalrının duymasından endişe eder. böyle kişisel endişeler sebebiyle de başkalarınınki doğal olarak duyulmaz.

ve maalesef bendenizin bunu öğrenmesi çok geç olur ki öss sürecinin bitimine tekabül eder. benki bu uğurda kaç sınavımı heba etmişimdir. ama olsundur, vardırdır bunda da bir hayırdır...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol