laik değilim ama laikligi korumakla yukumluyum

independence
cumlenin tamami $u $ekildedir.
"insan olarak laik degilim ama laikligi korumakla yukumluyum"..

cumleyi sarfeden ki$i turkiye cumhuriyeti ba$bakani sayin recep tayyip erdogan..

cumlenin sarfedildigi yer ba$bakanimizin amerika goru$meleri icin yurtdi$ina cikarken kullandigi ata ucagi`nin ici, gazeteciler ile soyle$irken.

turkiye cumhuriyetinin anayasasinda degi$mez ve degi$tirilmesi dahi onerilemez ibaresi ile var olan "turkiye cumhuriyeti laik bir ulkedir" $eklindeki kural bu cumleden de anla$ildigi uzere turkiye cumhuriyeti ba$bakani acsindan fazlaca bir onem ta$imamakta.onca ba$arili cali$malara imza atip insanlarin "lan yoksa turkiyenin gidi$ati gercekten iyi mi?" $eklindeki sorulari kismende olsa beyinlerine yerle$tirebilmi$ bir ekibin ba$i olarak ba$bakanin bu sozleri ne derece talihsiz bir aciklamadir yorum gerektirir.fakat amerikada turbanla alakali yapmi$ oldugu "sizin ulkenizdeki ho$goru bizim ulkemizde yok" $eklindeki aciklamasi ve henuz sinirlarimizin di$ina yeni cikmi$ken laiklik ile alakali yapmi$ oldugu bu aciklama ba$bakanimiz hakkinda benim kafamda $u soruyu uyandirdi.
"acaba ba$bakan turkiye cumhuriyeti sinirlarindan di$ari ciktigi anda eski gunlerine geri mi donuyor?"

malum bir zamanlar da minareler sungumuz camiiler kislamiz $eklinde bir $iir okudugu icin hapis cezasi dahi yatmi$ti.

uydudakipornokanali
aslında çok doğru bir cümle. laiklik nedir? din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması. laik nedir? din ve devlet işlerini birbirinden ayıran kişi. soruyorum sana sen din ve devlet işlerini birbirinden ayıran kişi misin? eğer öyleysen din ve devlet işlerini birbirinden ayırmak için ne yaptın?
ya basta viva zapatista
gerçek anlamda laikliği memleketimde işletmeyen devletin, hükümetin ve genelkurmayın ortak düşüncesidir.herbiri kendi durduğu yerden hareket etse ve farklı yaklaşsa da olayalra, laikliğin olması gereken kurallarını yerine getirmedikleri için laik değildirler ve mevcut statükocu laikliği korumakla yükümlü tutarlar kendilerini.
denemeler
laik değilim ama laikliği korumakla yükümlüyüm, yani inanmadığım bir şeyi korumayacağımın açık açık söylenmiş hali.
niyet, amaç bu kadar mı belli edilir? ne yapacaklar yani, inanamadıkları şeyi canla başla mı savunacaklar?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol