mehmet gül

independence
eskiden istanbul ulku ocaklari ba$kaniydi.daha sonra milletvekili oldu mhpden.$imdilerde halen siyasetle ugra$iyor ama milletvekili falan degil.ben bu adamin konu$masini seviyorum.bagli bulundugu partiyi ya da fikirlerini degil.sadece konu$masini.guzel cumleler ve ikna edici bir ses tonu.tabi sadece konu$masi guzel diye de kimsenin fikirleri kabul edilmez o ayri.
ankakusu
bu adam mhpnin uzlasmaci isimlerindendi.

bu adami daha cok, yanilmiyorsam objektif programinda, altanlardan birinin bir lafi ustune tebessumuyle hatirliyorum.

soyle diyordu altanlardan biri: turk milliyetciligine bakiyorum icinde turk yok. hepsi surdan, burdan gocmus insanlar...

bu lafin ustune sadece tebessum etti. tebessumle karsiladi.

uzun bir sure sonra tekrar ekranlarda belirmis olan siyasetci. teke tek programina katilmistir.
steroid
80 döneminde kimi rivayete göre 12 kimisine göre de 20 leşi olan ikna yönü kuvvetli genel başkan adayı.
not:sözkonusu idda kanıtlanmamış bir söylentidir, doğruluğu ve yanlışlığı tartışılır.
idiamin
ihtilal oncesi istanbulda ulkucu hareketin genc kesiminin illegal faaliyetlerine liderlik yapmıstır. bu yolla harekete maddi destek saglamıstır. en radikal ulkuculerden biriyken şimdilerde en uzlaşmacı kişilerden biridir.
kendisini geliştirmesi ve dunya gorusunun degismesiyle alakalı bir donusumdur. bence dogrudur da.
sonucta onceden sag-sol olarak ayrılan kutuplar şimdilerde millici-gayri millici olarak ayrılmaktadır. bu durumda solcularla sagcıların aynı cephede boy gostermemesi anormal olurdu.
independence
$u siralar polis tarafindan aranan eski milletvikili.bir cete ile ili$kisi oldugu du$unuluyormu$.ayrica evinde yapilan aramada ruhsatsiz silah bulunmu$ ve oglu $eref gul ruhsatsiz tabanca bulundurmak sucundan gozaltina alinmi$.
angelus
12 eylül öncesinde, istanbul üniversitesi nde katledilen 41 öğrencinin sanıklarından biriyken türkiye nin vazgeçilme bir gerçi olarak ileleyen yıllarda milletvekili olarak karşımıza çıkan, ve bugün ölüm haberi gelen bireydir kendisi. eminim diğer tarafda yurdumda olduğu gibi "türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılanmayacaktır.
ludingirra
-türkiye büyük millet meclisi 21. dönem milletvekili
-yozgat, 1950
-iş adamı, tümisad başkanı, 75. yıl spor kulübü başkanlığı, bjk üyeliği, karadeniz ekonomik işbirliği parlamenter asamblesi türk grubu başkanlığı,
-evli, 3 çocuk.
-16 mart 1978’de beyazıt’da 7 öğrencinin ölümü ve 41’ininde yaralanmasıyla sonuçlanan bombalama ve silahla tarama olayında adı geçmiş, katılmakla yargılanmış yaşam formu.
-(bkz: 16 mart 1978 katliamı)
-son olarak matkap operasyonu kapsamında tutuklama emriyle aranan eski milletvekili.

durumu : offline
(bkz: yok böyle biri)
(bkz: canın sağolsun)
steroid
vefatını şu an öğrendiğim ve inanamadığım, siyasetin en aktif şahıslarından biri.
kır şakakları, gırtlak kanserini yenmiş misali ses tonu ve başarısızlığa lugatında yer vermeyen kişiliğiyle azrail’in topuğuna mermiyi yemeden bu şahsın canını alabileceğine inanmakta zorlanıyorum.
kalanlar sağolsun..
angelus
herhangi bir ortamda ismini duymam, yüzünü görmem şahsımda sadece mide bulantısı hissi uyandıran şahıstır. ölünce bu his bünyemden uzaklaşır dedim ama vakti zamanında ölümüne sebep olduğu kişileri ve bu kişilerin ailelerini düşündükce bu tiksiniti daha bir artmakta olduğunu da gördüm. evet. #770986
besiktas
cenazesinde devlet bahçeli’nin de hazır bulunması dikkat çekicidir. eski milletvekilinin cenazesine gitmesinin neresi gariptir diyenler için hatırlatıyorum; 1999 senesinde bahçeli’nin ’’bu adamı partiden uzak tutun’’ demesinden sonra aralarındaki ip iyice gerilmişti.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol