serap ezgü

independence
sabahlari bir tv kanalinda hayatindan $ikayet eden, karilarindan ya da kocalarindan $ikayetci insanlari tv ye cikartarak duygu somurusu uzerinden reyting saglamaya cali$an bir insan.$u siralar hemen herkes tarafindan bu yontem uygulaniyor televizyonlarda.bu sebeptendir ki artik bu tur ki$ileri kaniksar olduk toplumca.fazla yadirgamiyoruz.benim asil anlatmak istedigim bamba$ka bir $ey.bugun zaga`da medya arkasi bolumunde izledim, kanim dondu, gozlerime inanamadim, igrendim...bu soylediklerim mecazi anlamlar ta$iyan kelimeler degil.kesinlikle kanim dondu, gozlerime inanamadim ve gercekten igrendim.hem bu kadindan igrendim, hem bu yapilanlara ses cikartmayan kanal yoneticilerinden igrendim, hem de bu tur programlari izleyerek bu tur insanlarin para kazanmasini saglayan herkesden igrendim.olay $u $ekilde cereyan etti.

-------------*------------------

bir anne cocugunu 8 ya$indayken kaybetmi$ ve o gunden sonra kendisinden haber alamami$.acisi buyuk ve son care olarak bu kadinin programina ba$vurmu$.bir ihtimal yavrumu bulabilirim umudu gozlerindeki pariltidan okunuyor acili kadinin.kadin uzgun.cok uzgun.evladini en son 8 ya$indayken gormu$ ve uzerinden 8 / 10 sene gecmi$.hali icler acisi.kadincagiz konuyu anlatirken agladi aglayacak.a$agidaki $ekilde konu$malar geciyor.

serap ezgu: hanimefendi.oglunuzu en son 8 ya$inda gordunuz.dogru mu?
kadin:evet.
s.e.:o halde $imdi cocugunuzu gorseniz belki de tanimayacaksiniz?
kadin:belki de taniyamam bile.evet.
s.e.:ve $imdiiii en son 8 ya$indayken gordugunuz yavrunuzu sizin icin bulduk ve getirdik.$imdi kapi acilacak ve yavrunuz o kapidan iceri girecek.

kadincagiz kulaklarina inanamaz.mumkun olabilir mi acaba anlamindaki baki$lariyla kapiya bakar dikkatlice.ardindan kapi acilir ve genc bir cocuk iceri girer.zavalli kadin ne yapacagini $a$irir.ayaga firlar ve oglunun boynuna sarilip aglamaya ba$lar.arkasindan bir ses, serap ezgu denilen kadinin sesi $unlari soyler.

s.e.:evet hanimefendi.hakliymi$siniz.oglunuzu taniyamayabileceginizi soylerken dogru soylemi$siniz.bu cocuk sizin oglunuz degil..!!

zavalli kadin geriye donmeye cali$ir.fakat tam anlami ile donemeden yere yigilir.bayginlik gecirir.

--------------*--------------------

$imdi tum bunlarin bir kurgu oldugunu, aslinda ortada zavalli kimse olmadigini ve yapilanlarin hepsinin dani$ikli dovu$ oldugunu du$unelim.yine de ortada insanlik di$i bir olay var.pek cok insanin acisi uzerinden reyting yaparak para kazanmak gibi bir igrenclik donuyor ortada.

bir diger ihtimal ise bu ya$anilanlarin hepsinin gercek olma ihtimali.du$unmek bile istemem boyle bir $eyi.acisi kendisinden buyuk bir annenin bu acisi ile oyun oynanabilmesini aklim almaz..yani herhalde bunu yapamazlar.yapmamalilar.o kadar da boktan bir toplum olmadik henuz biz.kimse bunu kaldiramaz.kaldirmamali da zaten.mizansen bile olsa bunu bile kaldirabilecek durumda degilken, tum bunlarin gercek olabilecegi ihtimali bile beni insanligimdan sogutuyor, nefret hislerimi durtukluyor.

kisacasi igrendim ben bu programlardan yeniden..igrendim bu programlari bu $ekilde duygularin ve acilarin somurulmesinden kazanc elde etmeye cali$an zihniyetten ve bu zihniyete sahip insanlardan.igrendim ben bu serap ezgu denilen kadindan.umarim her $ey bir kurgu olsun, umarim o kadincagiz aslinda yarali bir anne degil de bir tiyatronun oyuncusu olsun.yoksa gercekten insanlikdi$i bir $ey bu.

(bkz: bunu yapan insan olamaz)
maliyeci
ilk gordugum yerde dalacagim ,insanlarin duygularini somurerek reyting toplamaya cali$an di$i yakari$ programi yapimcisi.burdan tum bilgiclere sesleniyorum,goren olursa agiz yuz giri$sin lutfen,dalsin,en kotu sovsun,neyse verecem parasi.
xerxes
su anda show tv’de program yapan sahsiyet. eskiden ne guzel spikerdi, haber sunardi, simdi yaptigi sacma sapan programlariyla nefretimi kazanmistir kendisi.
dayanikli ev kizi
rastlantı sonucu izlediğim bir programında gittiği köyde kadınlara sorduğu(yoga biliyo musun aa bilmiyo musunuz ya botoks?...) sorularla beni çileden çıkarmış anlamsız bir kadın.
esrakesh
artık ezgü soyadını kullanamayacak insan.

zira kadın programları yüzünden soyadının yıpratıldığını ve zarar gördüğünü öne süren sanatçı sümer ezgü, açtığı soyadını men davasını kazanmıştır.bu nedenle serap ezgü, temmuz ayından itibaren güner soyadını kullanacakmış.
cirkinbeti
fox’ da sabah programı yapıyor . yeni yeni denk geliyorum.
her gün izliyorum , kaçırılanlar , cinayet , kaçan göçen ho hoo bu ne lan . ama oyuncular müthiş.
hiç kaçırmıyorum , çok eğlenceli. ne stres kalıyor ne bir şey.
müge anlı ’yı da bıraktım sadık bir izleyiciyim yada değilim bilemedim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol