2005 yili nba şampiyonu

p t n
adaylarin 8`e inmesiyle beraber iyice merak edilen takim. ilk bakista canla basla oynayan ve buralara kadar gelen washington wizards ve bir play-off takimi ama daha fazlasi degil goruntusu veren seattle supersonics`in konferans yari finallerinde elenecegini soylemek yanlis olmaz. allen-lewis kontrolundeki seattle ilk mactaki spurs karsisindaki boyun egici goruntusunu surdurecek gibi gozukuyor. ayrica spurs bu sene benchten acayip bir destek gorurken seattle icin isler o kadar parlak degil. duncan-parker ve barry ilk macta sahayi sicak tutarken bowen`in ise ne yaptigi anlasilamadi. wizards`a ise arenas-hughes ve jamison yetmiyor. gilbert arenas ilk macta muthis bir oyun cikartirken ozellikle ilk yarinin sonunda attigi basket gorulmeye degerdi. shaq`in erken faul problemine girip oyundan sikmasini ne yazikki kullanamadilar. mourning resmen shaq`i benchte birakacak bloklar yapti ama wizards ilk yarinin sonunda 17 sayidan 2 sayiya indirdigi farki 3. periyotta dwayne wade`in murat kosovaya inat harika donusu ve eline geleni sokmasiyla birlikte tekrar 20 li sayilara cikardi. zaten shaq`in donmesi ve jamison`un sakatlanarak cikmasi da maci bitirdi. peki bundan sonra ne olacak? bu iki seriden kimin gelecegi malumda diger iki seri ates gibi. normal sezonda miami`den sonra gelen suns yildizi steve nash`in eski takimi dallas la karsilasiyor. bir turlu istenileni veremeyen novitzki artik patlamali ve score yukunu micheal finley, howard ve jerry steakhouse`un ustunden almali yoksa neye yarar? iki tarafta kazanmak icin manyak bir mucadele edecek. diger taraftan indiana-detroir seriside izlenmeye deger, eski sampiyon gidebildigi yere kadar gidecek ve bence reggie millerli ve jermine o`neilli indiana`yi gecerler ama dogu finalinde miami`ye malup olup elenirler, benim final tahminim miami heat- san antonio spurs. kiminde burda olmasini daha isterdim derseniz ise ikinci takimim olan (birincisi tabiki spurs) boston celtics. bence antonie walker paul pierce pezevengini dusta islak havluyla dovse yeridir. deplasmanda veremedigi maci kendi sahasinda gule oynaya kaybettirmistir, walker ne yapsin? adam istatistigine yakin bir sayi atmistir ama maci almasi gereken adadir, savunma yapmasi gereken adamdir peki yapmis midir? tovbe tovbe gene sinirim bozuldu.

edit1:detroit ve phoenix beklenildigi uzere ilk maclarini kazanmistir.
p t n
uzun zamandir hakkinda konsumadigimiz olaydir ki koprunun altindan cok su gecmesine ragmen durum bekledigim gibidir. once phoenix dallasin olagan direnmesiyle birlikte seriyi sonunda gecmis ve yorgun bir sekilde spurs’un karsisina cikmistir. play-offlarin basindan beri kek takimlarla karsilasan miami’de dogunun tipik savunmasini en iyi yapan takim olan ex-champ. pistons la kapismistir. shaq’un sakatlik ustu formsuzlugunu iyi kullanan detroit ilk maci deplasmanda kazanarak saha avantajini kazanmistir. bence bu macta shaq-wallace eslesmesi disinda detroit her acidan rakibinden iyiydi ve uyuz oldugum prince bile takdiri hak etti, birde daha yeni yeni yildiz olan dwan wayde de anlasilmaz derecede kotuydu. neyse asil beni ilgilendiren kismina gelelim, denver karsisinda acemi goruntusu ceken ve seattle karsisidna sansizliginin da katkisiyla biraz oyalanan spurs suns’in karsisina dinlenmis olarak cikti ve ligin en yuksek skor yuzdeisne sahip ve en iyi hucum yapan takimini hareketli savunmasiyla ilk macta durdurdu. ikinci macta ise duncan ve ginobili’nin erken faul problemine girmesiyle beraber sahsen benim hic umudum yoktu ama adamlar resmen herkese (ben dahil) buyuk takim nasil olunuyor gosterdiler. tim pozisyonlara uzak durdu ama hucumda gayet iyiydi. manu ise son ceyrege kadar ortalardayoktu. her zaman oynamasi gerktigine inandigim roberrt horry ve benide sasirtan brent barry nin katkilariyla gitti denilen maci geri getiren spurs te sessiz sedasiz isini yapan bir isim vardi tony parker. (bu arada parker’in desperate housewifes tan birini goturdugunu duymustuma ama gabrielle karakterini oynayan hatun oldugunu kabul edememistim, kari cocuktan 6 felan yas buyuk) parker sezon basinda beri nash’e yapilan methiyelerden sikilmis olacak ki bizde variz dercesine guzel seyler yapmaya devam ediyor. hakketen ikinci yarida nash vari hareketler izledik ve dogru pas secimleri yapti. bu arada ikisi de 40 dakikanin uzerinde oynadi ki bu da ikisininde vazgecilmez oldugunu gosteriyor, gerci suns johnson gelse biraz rahatlar ama spurs te onun ayarinda bir oyun kurucu goremiyorum. bir tane beyaz cocuk var avrupali caylak su an adini hatirlamadihim ama o da yeterli degil. neyse spurs bu seriyi tecrubesiyle gecti diyebiliriz ama finalde rakibi kim olacak asil soru bu. ben hala miami nin seriyi alacagini dusunuyorum, bu ruzgarla finale cikarlar gibi geliyor aama ne olursa olsun seri en erken 6. macta bitecektir ve cok cekismeli olacaktir.
p t n
spurs’un finale kaldigi, diger taraftanda bana gore hala heat gelecek olan ama ya 6 ya son macta geleceginden cok yorulmus olacak takimlardan birinin olacagi sampiyon. her ne kadar spurs’lu olsamda guzel bir final serisi izlemek adina miami’nin gelmesini istiyorum. pistons gelirse spurs savunma, pistons savunma, hucum yapacak takim kalmayacak.

ha unutmadan ekliyim, nba’le ilgilenmeyen arkadaslar icin; tahminlerimin tutmasi manyak asmis anladigim icin ya da cok balli oldugum icin degil, zaten sene basinda takimlari az biraz taniyan herkesin konferans finali tahminleri boyleydi, zaten konferans 1. ve 2. leri finalde karsilasti, play-offlar bosa oynanmis gibi oldu. ama insanlar suns spurs’u gecer diyordu o kadar.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol