kemal derviş

independence
turk ekonomisini duze cikartabilmesi icin ba$inda bulundugu dunya bankasindan cagarilmi$, getirilmi$ ve ekonomiden sorumlu devlet bakanligi gorevi verilmi$ ak sacli sempatik ki$i.kemal dervi$`in turkiye`ye gelmesinden sonra anla$ildi ki ak sacli ve sempatik olmak ekonomiyi duze cikarmak icin yeterli etkenler degil.zaten ak rengin bir i$e yarami$ olma ihtimali olsaydi ak sakalli dede ruyalardan cikar ba$bakanlik koltuguna otururdu.ne yazik ki bu konu kemal dervi$`in yurda getirilmesinden once gozardi edildi.ve fakat bizim anlayamadigimiz ustun meziyetleri olmu$ olacak ki kofi annan tarafindan birle$mi$ milletlerin kalkinma programi ba$kanligina getirildi.ayni kurulu$ turkiye uzerinde de kalkinma programi uyguluyor ustelik.garip celi$kiler icerisindeyiz muntazaman.
hakki bashar
mehmet gul (bilmeyenler icin kendisi koyu bir mhp’lidir) kemal dervis icin rivayete gore soyle demistir; "anasi gayrimuslimdir, masondur, serefsizin tekidir!" kemal dervis, cogu turkiye cumhuriyeti vatandasi tarafindan da "amerikan ajani" olarak nitelendirilmektedir.
independence
hukumetten kopali ve bakanliktan ayrilali uzun zaman olmu$ olmasina ragmen, turkiye’de halen bir tek cumlesi piyasalarin seyrini tamamen degi$tirebiliyor bu ki$inin.
independence
7 haziran secimlerinde eger chp bir sekilde iktidarda soz sahibi olabilirse, ekonomiden sorumlu devlet bakanligi teklifini kabul etmis. teklifi de kendisine kemal kilicdaroglu goturmus.

anladik ki kilicdaroglu hakikatten tarihten ders cikartmasini bilen bir insan degil.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol