birden çok hat kullanmak

esek sipasi
cok mesgul oldugunu gosterme durumudur.eger bir telefon varsa durum vahimdir; surekli hat degistirmekten telefon kafayi yer.iki telefon varsa; biriyle konusurken oteki calar.ne yapicagini sasirirsin bi yandan da onemli bir zatim ben havasi vermek ve karizmayi cizdirmemek icin "mmm...diger hattim caliyo, ben seni sonra ararim" diyerek calan diger telefona bakarsin.hem keseye hem de beyine zarar veren bir durumdur.tek hatta ve tek telefona dusurmek en mantiklisidir.
sak
cevremdeki bir cok kisinin yaptigi durumdur. operatorler bu kadar yuksek fiyat belirledikce de olmaya devam edecektir. isin en can sikici yani ise surekli telefonu ac, kapat, pili cikar... olayidir.
ilean
farkli gsm operatorunu kullanan kisiyi aramak sonucu oldukca yuksek telefon faturalari odemek durumunda kalmamak icin basvurulan yontem.
maliyeci
telsim’in veya avea’nin ucuzu olmasindan yararlanma isteginin yanisira bunlara guvenemeyip turkcell’den vazgecememe durumu.
memet
surekli ucuz olan hatti kullanip digerine hic kontor yuklememek suretiyle (e, para kalmiyor tabii, bi de israf gibi geliyor) pahali olan hattin kullanilmaya kullanilmaya kapanmasina sebebiyet veren durum. (evet, benim turkcell kapanmak uzere)
broken
ne bedava gorusme yapabildigin avea hattindan, ne de yillardir kullandigin turkcell hattindan vazgecememe,u nedenle 2 telefon tasimaya baslama durumu.ayrica bkz:suyunu cikarmak. istersen buna da bkz: ne yardan ne serden.
napoleon ve josephine
birden cok hat kullanma sebeplerinden biri de, genellikle, evli ve ayni zamanda sevgilisi olan kisilerin, eslerinden gizledikleri sadece sevgilililerinin bildigi ikinci bir hatlari olmasidir.
goetica
bunyeyi aptal eden eylemdir.sürekli pil çıkarır hat takar pil takarsınız iki dakika sonra tekrar aynı işlemler ve daha sonra tekrar aynı işlemler en sonunda telefon bozulur hat bozulur,bunun üzerine tekrar hat alırsınız butun işlemlere devam edersiniz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol