druid

priapus
druidler dunyanin koruyucularidir.nesillerce uykuda kaldiktan sonra, burning legion’un tehdidine karsi durmak icin uyanmislardir.archimonde’un yenilgisinden sonra ,druidler yeryuzunde kalmayi secmis ve parcalanmis diyarlarinin tekrardan yapilanmasina yardim etmislerdir.legion’un saldirisi dogal dengenin uzerinde cok buyuk yaralar acmistir, ve druidler bunlari iyilestirmeye calismaktadirlar.
(bkz: world of warcraft)
shibumi
pagan dinlerinde doga gucleri ile ugrasan samanlara verilen addir.druidler genelde sifali ot biligileri ile hristiyanlik oncesi donemde britanya’da cok buyuk saygi gormuslerdir.
freagl dreams
druidler kisaca kelt rahipleri olarak tanimlanirlar. druidlerin kelt toplumu icindeki yerleri cok onemlidir. toplumsal bir cok olayda rol oynadiklari gibi daginik olan kelt kabileleri arasinda birlestirici bir rol de oynuyorlardi
druidlerin ogretileri her seyden once gizlemli ogretilerdi ve sadece secilmis muritlere sozlu olarak aktarilirdi. bu yuzden druidlerin ogretilerini tam olarak bilinmemektedir druidlerde sembolik olarak agac yeralti dunyasi, yer ve gok arasinda bir baglantiyi temsil etmektedir.

kelt sembolizminde en onemli olarak mese gucu ve elma agaci olumsuzlugu sembolize eder.

agacin bir onemi de uzerinde tanrilarin habercileri olan kuslari barindirmasidir. kokleri ise gecmise, yeraltina dogru gider. bu yuzden efsanelerde olulerin ruhlari dallar arasinda ya da agaclarin govdelerinde bulunurlar.

kutsal korular druidler icin kutsal mesaji aldiklari ve erginlenmenin oldugu yerlerdir. druidler buralarda, nemeton denilen kutsal yerlerde acik havada rituelleri gerceklestirirlerdi. bu yuzden de druidler’den gunumuze tapinak binalari kalmamistir.
emma the gold one
kelt dilinde, ’’meşe ağacını bilen’’ anlamına gelen kelime. druidlerin, meşe ormanlarında yaşamlarını sürdürdükleri için bu adı aldıkları öne sürülür.

(bkz: dryad)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol