sinirlar arasında

set me free
tarihe taniklik eden bir haber-belgeseldi
sinirlar arasinda!.

banu avar’la sinirlar arasinda, 2004 haziran ayından beri trt-1 ekranındaydı. türkiye’de ilk kez bir kadın gazeteci düzenli olarak dünyanın karmaşık bölgelerinin sınırları arasında dolaşıyordu.sınırlar arasında , sadece yol izlenimlerini ekrana getirmiyor, derin, titiz bir araştırmayı, yerinde gördükleriyle birleştirerek kayda değer bir haber belgeselini seyirciye sunuyordu.


balkanlardan kafkasyaya orta asya’dan ortadoğu ve latin amerikaya çin’den avrupaya kadar bir çok dosya ile ekrana gelen program, özellikle avrasya coğrafyasında birbirine kardeş halkların benzer özelliklerinin vurgulanmasını ve bu coğrafyada yer alan ülkeler arasındaki ilişkilerin artmasını hedefliyordu. küresel politikalardan örneklere yer veriyor batının demokrasi projelerini ekrana getiriyordu.

sınırlar arasında üçüncü yılında avrupa’daydı… avrupa’da demokrasi özgürlük soykırım azınlık haklarının ne anlama geldiğini irdelemiş, “hangi avrupa” diye sormuştu...
dördüncü yıl ortadoğu ve kosova, abhazya darfur singapur gibi ülkeler trt 1 ekranlarına geldi. hemen hepsi sansürlü olarak izlenebildi ardından sınırlar arasında trt 2’ye alındı ve büyük ortadoğu projesi adlı bölümün kurgusu sırasında tümüyle yayından kaldırıldı!

bunların ardından, dünya düzeni adındaki programıyla art tv de yayın hayatına devam etmektedir. avrasya televizyonu diye geçiyor isim olarak ancak ben ne yayın akışına ulaşabildim ne de program bilgilerine. izleyen varsa eğer lütfen bilgilendirsin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol