aşık olamamak

0 /
imgoindeeperunderground
yillar icerisinde edinilen sutten agzi yanma durumlarinin artmasi sonucu ayrani mecburen ufleyerek icme halidir ve hic de tatli degildir. insan ister ki tecrube denen sey silinsin, kaybolsun, yok olsun. tekrar her sey saf ve inanilasi olsun, bilindik oyunlar bilinmez olsun, yeniden kanasin insanyn ici, uyuyamasin.. ama olmaz, ask perisinin buyusu bir bozuldu mu dikis tutmaz. bahar gelir, insan asik olmak ister, ask tatli bir hayal olarak kalir..
elenktrinkalamadimsenden
genellikle gecmiste cok esasli, depresyona sokan, en guzel gunlerin katili bir ask yasanmissa, akabinde gelisen karsi cinse guvensizlik duygusu sonucu aska sevgiye dair tum hislerin yitirilme durumudur.

o tek, biricik ama lanetle andiginiz askinizin uzerinden aylar, belki yillar gecmistir. ve yasam devam ettigi siz de sosyal bir varlik oldugunuz icin yine bir iliski yasamaya baslamissinizdir. ve birlikte oldugunuz kisi sizi taparcasina seven, kendini size adayan, dunya tatlisi birisidir. "beni seviyor musun" diye her sordugunda sanki kalbiniz ezilecek gibi olur, gozunuzun onune o eski askin anilari gelir. kendinizi zorlamak istersiniz, "sevmeliyim onu. baksana ne kadar harika biri. birak artik gecmisin lanetini, kurtul bundan!" diye sayiklarsiniz kendi kendinize. ama asla kimseyi bir daha oyle
sevemeyeceginizi de bilirsiniz. "evet, seni seviyorum" dersiniz, ama sevemezsiniz.asik misinizdir.kesinlikle hayir.
angelus
kendi ongorulerim dogrultusunda tamamen sacma olduguna kanaat getirdigim bir kavram. zira ask olarak algiladigimiz duygu susamak, karin acikmasi veya cis tutmak degildir ki kaslarimiz veya irademiz sayesinde kendimizi engelliyelim.
made in heaven
insanin ozguven sikintisi yasamasinin sonuclarindan biri olabilir..asik olunan kisiden karsilik gorulememesi korkusu,kendini asik oldugun kisiye layik gormemek vb yanlis dusunceler sonucu insan asik olamayabilir.
murat kaner
5-6 sene önce hüzünlü bakan iki güzel göz bulun,anında verem olurdum türk filmlerindeki gibi.şimdi böyle bakan gözler gördüm mü "ne derdi var ki acaba" diyorum içimden. "allah kurtarsın"
belkide duası kabul olan biri benim o aşık hallerimi görüp, acıyıp diledi kurtulmamı. şimdi eksiklik hissettiğim doğru,boşluk var, acı yok diyeceğim, ah acı her zaman var sadece başka bir tür bu sefer. aşık olamamak boşlukta yaşamakmış.
djemba djemba
bünyenin ruhtan tiskindiği andır. geçmişin güzelliklerinden birtürlü kurtulamayıp her hatunkişinde geçmişin aranması durumudur. hayat hayat olmaktan çıkmış yegane sebebi alkol ve türevleri olmuştur.
akineton
sıkıntıların biraraya geldiğinde daha bir eksikliğini hissettiğiniz hadise.yer yer bende kalp varsa ta götümden siksinler beni diye bazen de ulan xxxx i kaçırmayacaktım belki onunla olurdu diye düşünmenize sebep olur.ama olmaz aşık olamayan insan olamaz.inancını yitirir durumlara paralel olarak tipi kayar,yaşı geçer,kıl olur, tüy olur ama aşk olmaz.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol