yüzbaşı volkan

made in heaven
1971 yilinda kars’a giden bir amerikan u-8 ucaginin firtinali bir havada yanlislikla rus sinirini gecmesi ve rus ucaklari tarafindan yolu kesilerek ermenistan’in erivan hava alanina inise zorlanmasi olayindan esinlenen ali recan’in yarattigi cizgi roman kahramanidir.
angelus
gazete ressamı ve karikatür çizeri ali recan’ın kaleme aldığı çizgi roman kahramanı.

1971 yılı sonlarında ülkemizde konuk olarak bulunan amerikan hava kuvetlerine ait bir u-8 uçağı,kars’a giderken yanlışlıkla rus hududuna geçmiş ve migler tarafından yolu kesilerek ermenistan’ın erivan hava limanına inişe zorlanmıştı.bu olaydan esinlenen ali recan, yüzbaşı volkan’ın ilk macerası kafkas dağları nda ölüm ü ortaya çıkardı. ve böylece yüzbaşı volkan efsanesi başlamış oldu.1971’de gazete yayınlarıyla başlayan yüzbaşı volkan 1975 yılında bağımsız dergi olarak çıktı.1993 yılına kadar yayınlandı.2000 yılında aylık olarak yeniden yayınlanmaya başladı. bu seri 4 sayı sürdü. 2006 yılında bu kez merlin yayınları altında, yayıncı ahmet ziya sekendiz tarafından "bütün maceralar" dizisi adı altında yayınlanmaya başlamıştır. seri devam etmektedir.

yüzbaşı volkan türk hava kuvvetleri ’nin kahraman pilotlarını sembolize eder. savaş için eğitim görmüş olmasına rağmen savaşa karşıdır.fakat barış sürecini sürdürebilmek için güçlü ve caydırıcı olmak gerektiğine inanır. yüzbaşı volkan barışçı ve insancıldır fakat görevi gerektirdiğinde, bir makineli tüfeğin mermileri kadar hızlı ve yok edeci olur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol