devletin maaşlı ıssızleri

darklord
hic bir i$ yapmadan hatta cogu zaman bagli oldugu kuruma bile ugramadan bir burokratin yada devlet adaminin vasitasiyla devlet kadrosunda yer alarak maa$ alan insanlardir.


kultur ve turizm bakalanliginin yakla$ik uc ay once ihtiyac safsatasiyla kultur varliklari ve muzeler genel mudurlugu bunyesinde “uzman yardimcisi” kadrosunda yer almasi icin aldigi 220 memurun 70 tanesi hala bakanligin bahcesinde mesai bitimine kadar gezip dola$ip cene calmaktadir ve bu durumdan $ikayetci olan bir kisim duyarli memur bir dilekce ile bakanliga uyarida bulunmu$tur.


tüm bunlarin yani sira bilinen bir gecek varki turkiyede 1988’den beri muzelere, yeni eleman alinmiyor. devlet odenek ayirmadigi icin kulturel zenginliklerin bakimi, onarimi yapilamiyor. bir zamanlar, avrupa konseyi muze odulu’ne layik gorulen istanbul arkeoloji muzesi’nin dokuz salonundan yedisi kapali. balkanlar’dan afrika’ya, anadolu ve mezopotamya’dan arap yarimadasi’na ve afganistan’a kadar degi$ik uygarliklara ait yakla$ik bir milyon eserin bulundugu arkeoloji muzesi’nin kapali salonlarinda paha bicilmez sikke koleksiyonlari, heykeller ve kitaplar bulunuyor olmasi gercegidir. devletin bakanlik bunyesine bir ordu alarak kulturel zenginlikleri korumasi degil mumkun trajikomik otesi sacmalik ve dibe vurmusluktur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol