scout

ups
basketbolda futbolda ve diger bir cok spor bransinda yetenekli oyuncu arayan insanlara bu ad verilir..
p t n
nba’de her takimda vardir bunlardan. gazetede okumustum, detroit pistons’indi galiba, bir turk scoutu vardi. adamin anlattigina gore herifin emrinde sinirsiz butce ve her daim hazir ozel jet, kongo’ya oyuncu bakmaya gitse saniyesinde gidebilme sansi var. ama diyor ki, draftlar zamaninda her takimin sahibi, baskani, hocasi, menajeri ve scoutu locada yerini alir ve 1 milyon dolar verseniz bile o odaya giremezsiniz. scout adi gecen tum oyunculari sikinin uzunluguna kadar bilmelidir ve bunlari 2-3 dakika icinde digerlerine anlatmalidir, tanimiyorum derse sabanci’nin kulelerini adamin gotune sokarlar valla. eger ki kazara bir oyuncuya kotu derse ve o sezon oyuncu patlama yaparsa vay o scoutun haline.
made in heaven
ingilizcede izci anlamina gelen kelimedir.spor kuluplerinde genc yetenekleri kesfetmekle gorevli "scout" adi verilen calisanlar malesef ulkemizde bir turlu islev kazanamamistir.bizde transferler hala menajer tavsiyesiyle yapilir,scout gorevini de ilgilendigi spor dalindan ne kadar anladigi tartisilacak kalantor kulup yoneticileri yapar.bir menajer x oyuncuyu xspor’a onerir,o kulubun asbaskani gider bir macini izler ona gore alinip alinmayacagina karar verilir.oysa avrupada spor kuluplerinin bu yetenek avcilari dunyanin dort bir yanina dagilarak daha 15-16 yasindayken yetenekli gencleri kesfederek neredeyse sifir maliyetle takimlarina kazandirirlar.
sepulturk
team fortress 2’nin ele avuca sığmaz delikanlısıdır. oyunun diğer karakterlerine göre iki kat daha hızlı hareket eder, havada peşpeşe iki kere zıplayabilir. özellikle capture the flag bölümlerinde çok işe yarar. yakından süper etkili bir adet pompalısı ve koca heavy’i 3 darbede yere yığabilen bir baseball sopası vardır. evlerden ıraktır.
thufir
protoss’un ilk üretebildiği hava ünitesi. hitpointi 150, shieldi 100dür. fatser scout movement ve increase scout sight range upgrade leri mevcuttur.
greyfurt
gercek zamanli strateji oyunlarinda kesif gibi çok onemli bir fonksiyonu yerine getiren birimlerdir. savunmanizin siklet merkezini belirlemek ve dusman hakkinda ilk bilgileri edinmek (konum, mevzi, gelisim asamasi, ordu mevcudu) icin gereklidir.

savunmada kalip gelismek yada erken saldiri ile yok etmek/yipratmak kararini almayi kolaylastirirlar.

oyunun ilerleyen safhalarinda devriye/erken uyari birimi olarak yararliliklarini sürdürürler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol