pall mall

su
okunusu cok kaba olabilen sigara.cunku "a"larin ustune inceltmek amaciyla cizgi koyabilme sansi artik yoktur.
van ness
iğrenç bir box dizaynına sahip berbat olduğunu düşündüğüm sigara.madem sigara içiliyor neden yerini murattı almıyor diye sorulası sigara tabi fiyat farkı gözetmeksizin.
ice berg
öğrendiğime göre 100 yılı aşkındır amerikada bilinen,(hatta james bond un sigarası olarak bilnirmiş) ve türkiye hariç tüm ülkelerde sağlam bir fiyata satılan ve yıllardır winston a niye esir olmuşuz dedirten,yeni keşfettiğim ve öleceğini bile bile bu mereti içen tüm arkadaşlara şiddetle tavsiye ettiğim keşfettiğim tütün harikası.( bu arada açınca göz zevkine hitap eden folyo süper düşünce)
lan kelimesine bayilan yazar
6 kişilik focusları oluyor bu sigaranın. arkadaşlarınızdan biri pall mall da pazarlama bölümündeyse focus başına 150 milyonluk harcama limitini 6 formu farklı farklı doldurmak sureti ile kullanabilirsiniz.
elchi
uzun zaman acaba parlament ve marlboro’nun karışımı mı diye düşünüp, rezil olmak korkusuyla kimseye soramadığım sigara türü.

p.s: öyle değilmiş.
comengineer
kutusunda propagandanın alasının yapıldığı sigaradır.
dikkatle incelerseniz (özellikle kutunun ortasındaki aslanlı simge ) ;

in hoc signo vinces : "bu işaret seni zafere götürecek" demektir.efsaneye göre sabah sefere çıkacak olan roma imparatoruna gökte gözüken haç’ın yanında beliren sözdür.göya tanrı onlara yürü ya kulum demiştir.

per aspera ad astra :" zorluklarla yıldızlara kadar " demektir.sigaranın arka planındaki şirket ve onun bağlı olduğu "güç odağına" bakarsak , "dünyayı ele geçirme" davasında yılmayın , yüceleceksiniz tarzında bir nasihattir.

wherever particular people congrate : "seçkin insanların toplandığı her yerde" demektir."elitizme" bir vurgu vardır.zikimin elitleri.(kutunun kapağında yazar )

kral tacı giymiş şövalye : kanımca tapınak şövalyelerine atıfta bulunmaktadır.

kral tacı giymiş aslanlar : "dünyayı yöneten on kralı" hatırlatır.


neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol