türk aydınları ve ağızlarındaki terör sakızı

darklord
bir cok meselenin once batida tarti$ilmasini bekleyip sonra kendi aralarinda hazir tarti$ilmi$ konulari payla$arak kendi fikirleri gibi beyan eden ve eline her silah alan ki$iyi emperyalizm`in istekleri dogrultusunda terorist ilan eden bir takim aydinim diyerek gecinen $ahsiyetsiz insanlardir.
darklord
taha akyol, ispanya’da 201 ki$inin oldugu katliama ili$kin degerlendirmelerinde, $imdiye kadar emperyalizme karsi yapilmi$ olan butun devrimci eylemlerini de ayni kefeye koyuyor.bu baki$ acisi tek ba$ina taha akyol’un degil, hemen hemen butun aydinlarin du$uncesidir.
19. yuzyil icin "anar$ist teror" diyor. teror dedigi sey, i$ci grevlerinin sokaga tasmasi sonucu kurulan barikatlar, paris komunu ve butun avrupa’yi saran grev dalgasi. ayrica bol$evik turu ayaklanmalar ve gerilla turu teror "moda" oldu diyor. sanki insanlar cikmi$ defile yapiyor. iki capraz fi$eklik takip, gerilla elbisesi giyip keyif catiyor. bunlari taha akyol da biliyor. yazdiklarinin bilimsel gerceklikle yakindan uzaktan hicbir alakasi yoktur.latin amerika’da ve dunyanin bircok bolgesinde emperyalizme kar$i sava$ yuruten gerillalara terorist diyor emperyalizm. filistinde, israil siyonizmine kar$i sava$an gerillalara "terorist" diyor. aydinlarimiz da bunlardan farkli bir $ey soylemiyor. batiya oyle hayrandir ki aydinlarimiz, $iddeti uygulayanlar avrupalilar, amerikalilar oldugu zaman bunu gormezlikten gelirler. korku sacan, yildiran, cana kayan, teroru aciga cikaran kimdir bilirler. dogudan gelen her$ey kotudur onlar icin, ezilen halklarin yararina olan hicbir$ey degerli degildir. bir filistinli topragini koruyorsa, bir irakli emperyalizme kar$i sava$ip oligarsiyi vatanindan atmaya cali$iyorsa buna hangi vicdan teror diyebilir? terorun ta kendisi abd ve ab gibi emperyalist ulkeler ve onlarin besledigi pkk gibi teror orgutleridir.
darth sidious
terorden rant elde eden, teroru bir gerekce olarak kullanip kasasini dolduran aydin! takma adli bolucu orgut uyelrinin saygi gordugu ulkemde patlatilmayan sakiz cinsidir. pkk bitmesin, olaganustu hal kalkmasin da maaslarimiz dusmesin diyen bazi dusuk rutbeli kicimin komutanlari da bu sakizi sik sik cignerler.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol