izmir'de belediye otobüsünde dans edilmesi

shot
İzmir'de eshot otobüsünde bahçe duvarından aştım şarkısına bütün yolcuların eşlik etmesi ve iki kızın dans etmesi olayı.



Ülkenin bir yerinde, bir minibüste şort giyen kıza tokat atılırken, başka bir köşesinde şortlu etekli iki kız otobüsün ortasında dans ederken insanlar hep birlikte şarkı türkü söyleyebiliyor.
selluka
tabii ki dünya bir kaç dakikalığına güzelleşmiş.
bunu biri yapacaktı. önce davrandım.
o an orada acı yok, mutsuz yüz yok, gözyaşı yok, keder yok.
hoşgörü, görgü, sevgi ve saygı. olması gerekenler sadece bunlar.
independence
izmir akp politikalarinin ve zihniyetinin nüfus edemedigi bir kale neredeyse. dikkat ettiyseniz otobuste bir tane basortulu birisi yok, olsaydi da eminim o da muzige eslik ederdi, izmir'in muslumani bile bir baska benim bildigim.

misal bu olay istanbul'da olsa.

once kimi basortulu hanimlar "cik cik cik, gencligin de suyu cikti" soylemlerine baslardi eminim. ayni anda muhtemel sakalli cuppeli birileri "yazik yazik, din elden boyle gidiyor iste" diye gazi verirdi cevredeki genclere ve bu cumlelerden kendine vazife cikartan sozde genc delikanli muminler de kavgaya girisirlerdi beklemeksizin.

ama izmir oyle mi ya?

izmir hala ataturkculugun, laikligin, demokrasi ve hukukun yasatilabildigi, yasanabildigi tek yer sanirim ulkede. o yuzden degil mi zaten gavur izmir lakabi? akp'nin en nefret ettigi il izmir degil mi?

calsinlar, oynasinlar, diledikleri gibi giyinsinler, sonuna kadar helaldir izmir halkina.
yedili
izmir insanının ne kadar farklı olduğunu gösteren video.
kimse birbirine karışmıyor şehirde arkadaş. isteyen orucunu tutup namaza gidiyor, isteyen kordonda içip kız arkadaşını öpüyor. konyada ramazanda korkumuzdan sigara içemezdik biz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol