otostopçu

independence
otostop yapan kisi.

gectigimiz gunlerde aldim bu arkadaslardan bir tanesini arabama. nasil yagmur yagiyor anlatamam, hani neredeyse 4 camim da kapali olmasina ragmen arabanin icerisinde islanicam.

baktim sagda yaslica bir adam el ediyor, biraz ileride durdum geldim geri geri aldim adami arabaya. adam sirilsiklam, bobrekleri cigerleri islanmis neredeyse o derece. konusmayi pek beceremiyor, becermeye calistigindan da bir sey anlasilmiyor ama durmadan konusuyor. aylardan ramazan, arabada sigara iciyorum, ben sigara kullanmiyorum ama orucluyum sigara bana dokunuyor dedi, hak verdim attim sigarayi. arkadas ordan basladi muhabbete, konus konus bitmiyor.

hastayim, esim hasta, issizim, hanimi hastaneye goturecek param yok, soyleydi boyleydi. altimda arabayi gorunce zengin sandi anlasilan. dedim amca tamam anladim ben senin derdini ama elimden bir sey gelmez seni gidecegin yere en yakin bir yerde indirmekten ote. o anda dut yemis bulbule dondu, durada ineyim ben dedi. inmek istedigi yer sile otobani ustu. emin misin burdan nasil gideceksin dedim, eminim eminim ben ineyim dedi.

anladigim su ki benden sonra yine otostop yapip baskalarina ayni demogojiyi uygulayacak. bu da dilenciligin farkli gelistirilmis bir boyutu olsa gerek.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol